skip to Main Content
Komische maar serieuze video’s tijdens de “ten cabeza” campagne van de Spaanse Guardia Civil

Komische maar serieuze video’s tijdens de “ten cabeza” campagne van de Spaanse Guardia Civil

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse Guardia Civil politie is op de sociale media netwerken een campagne begonnen onder de noemer “ten cabeza” ofwel “houdt je hoofd erbij”. De Guardia Civil heeft 17 korte video’s gemaakt waarbij een serieuze boodschap om een veilige zomer te hebben op een komische wijze gebracht worden in de hoop dat deze video’s door zoveel mogelijk mensen gedeeld worden en zoveel mogelijk mensen de hashtag #tencabeza gaan volgen.

In de korte video’s zijn situaties te zien die serieus genoeg zijn om op video te presenteren. De acteurs zijn willekeurige Spanjaarden die volgens de politie iets fout doen waarna Guardia Civil agenten die in opleiding zijn de personen erop wijzen wat ze wel en niet moeten doen. De video’s hebben te maken met brandgevaar, diefstal, het veilig en zonder mobiel autorijden, dumpen van afval, het in de steek laten van honden, etc.

Hieronder enkele voorbeelden van deze video’s van de Guardia Civil. Wat vind jij van deze actie, gaat het een succes worden en zullen de Spanjaarden bewuster worden door ze op een komische manier op foute manieren te wijzen? De video’s zijn in ieder geval kort genoeg om niet vervelend te worden, ze duren slechts rond de 20 seconden (makkelijk te delen dus via Facebook, twitter Instagram etc.)

Bekijk op de Twitter pagina van de Guardia Civil meer video’s

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ja Jan, overschot van gelijk maar voor het drinken doen ze eerst boodschappen voor moeder de vrouw en tussen het drinken en controleren en de mensen ambeteren doen ze hun slaapke, zware job….
    op tv tonen ze zo nu en dan van die dingen, vraag me dan af wat de sancties zijn, alles in die grote doofpot zeker zoals gewoonte?

  2. Geinige video’s zeg! Ik mis er alleen eentje die er ook wel bij hoort. Daar zie de plaatselijke politie heerlijk lunchen en laten zij zich ook niet onbetuigd van de wijn. Na afloop gaan de flessen die nog niet leeg zijn mee in de auto. En vervolgens gaan ze bij een rotonde de automobilisten controleren ……….. op alcoholgebruik!?

  3. Gewoon schitterend , en nu moeten ze de rotondes maar weer eens laten zien.
    Is ook leuk hoe ze die nemen, zelfs de politie .

  4. Had het al ontdekt op sociale media. Deel het zoveel mogelijk omdat het een goed initiatief is! Moesten ze meer doen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken