skip to Main Content
Spaanse vrouwen veroordeeld voor het dragen van een enorme grote plastic vagina door Sevilla

Spaanse vrouwen veroordeeld voor het dragen van een enorme grote plastic vagina door Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Een rechter in Sevilla heeft drie vrouwen veroordeelt tot het betalen van 3.600 euro vanwege een actie waarin ze schuldig zijn voor een overtreding van de religieuze gevoelens. De vrouwen kregen deze straf omdat ze op 1 mei 2014 met een metershoge plastic vagina op een plateau door de straten van Sevilla liepen terwijl slechts enkele meters verderop een religieuze processies aan de gang was.

De feministische vrouwen deden dat bij een protestmars van de vakbond Confederación General del Trabajo (CGT) en als onderdeel van een processie die werd uitgevoerd door de Hermandad del Sagrado Coño Insumiso a la Explotación a la Precariedad ofwel de Zusterschap van de Gezegende Ongehoorzame Vagina tegen de Exploitatie van de Onzekerheid. Er werd met deze enorme vagina onder andere geprotesteerd tegen discriminatie en ongelijkheid op de werkvloer.

In eerste instantie bij het eerste proces werden de vrouwen vrijgesproken maar de Vereniging van Christelijke Advocaten in Spanje (AEAC) wilde het drietal achter de tralies hebben vanwege een zogenaamd religieus haatmisdrijf. Volgens de christenen werden er blasfemische leuzen geroepen over de Heilige Maagd Maria en was de hele demonstratie opgezet om te treiteren en reacties te provoceren. De drie vrouwen meenden echter dat ze gebruik maakten van hun recht op vrije meningsuiting maar de rechter vond dit bij het tweede proces echter niet van toepassing. De vrijheid wordt namelijk beperkt door fundamentele religieuze vrijheden.

In plaats van een gewilde celstraf van 1,5 tot 2 jaar kregen de drie feministen van de rechter in Sevilla een geldboete opgelegd van 10 euro per maand gedurende 12 maanden. Daarvoor moesten de vrouwen een waarborg van 3.600 euro overhandigen. De rechter vond dat de vrouwen duidelijk op zoek waren naar provocatie door met deze optocht van een metershoge vagina een Semana Santa processie na te bootsen en leuzen te te roepen dat in deze tijden zelfs de Heilige maagd Maria een abortus zou willen hebben. Daarnaast werd er hardop gezongen dat men de Kerk moest aanvallen en verbranden en dat ze schijt hebben aan de Kerk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Heere Smit,
  Dat is een uitleg om U tegen te zeggen, bedankt.
  Jammer dat de andere kant u beschuldigd van u kleine grijze inhoud, hij is de laatste die mag piepen als u de site een beetje volgt weet u het wel, meer uitleg hoeft niet.
  Misschien zou dit een betere uitspraak kunnen zijn:
  “katholieken zijn eeuwig dom gehouden” zou eigenlijk moeten zijn :
  “katholieken zijn en worden tot op vandaag dom gehouden” maar dit is enkel maar hoe ik er over denk, geen verwijt naar u, zeker niet.
  Ook belangrijk nieuws voor de andere kant :
  de cursus van morgen ” omgaan met teleurstellingen gaat niet door” gelieve u andere collega´s te verwittigen.

 2. Wanneer Ik mensen in Hun oprechte overtuiging gekeetst heb , dan excuse erbij mij daarvoor. Ik Ben van nature zacht modding end ook spiritueel. Maar mijn kritiek richting zich op het machtige instituut van de Katholieke kerk. Zij onderdrukken vrouwen en legitimimeren dat op bijbelse gronden. En niet alleen vrouwen, maar ze kennen een traditie van vervolging. De Joden zijn systematisch uitgeroeid en gedwongen om zich te bekeren.
  Met mijn achtergrond van oa een theologische studie …weet ik vermoedelijk veel meer van de bijbel dan u die gekwetst bent door mijn opmerkingen.
  Ik ken ook de Schriftkritiek en weet daarom dat er weing klopt van de meeste bijbelverhalen. Die zijn ook bedoeld om gelezen te worden als mytische verhalen.
  Daarom weet ik dat het verhaal van de heilige maagd gebaseerd is op de Grieks Romeinse legendes en zeker niet past in de joodse verhalentraditie. Het verhaal van Zacharia en Elisabeth wel (Sara)
  De idee van een heilige maagd is een verdraaiing van een tekst uit de Thora..
  Veel teksten worden beter begrepen vanuit de kennis van het Aramees. De dode zee rollen hebben dan ook nieuw licht gegeven in het verstaan van de geschriften
  Ook de idee dat Jeshua tegelijk mens en G’d is is ook bedacht en past ook niet-binnen de traditie van de Thora en Talmoet. Wij allen zijn zonen van de Eeuwige. Zijn naam zei geprezen!
  Er is maar een G’d en Jeshua een joodse wijsheidsleraar…
  Dus opnieuw Maria geen maagd…
  De christenen die monotheist waren in de vroege kerk zijn na het Concilie van Nicea systematisch uitgeroeid…
  Alleen de Syrisch orthodoxe kerk hield vast aan de overtuiging van een niet goddelijke zoon….
  Katholieken zijn eeuwenlang bewust dom gehouden. De priesterklasse had alle macht..en hield die ook bij zich.. Daarom kennen de katholieken itt de protestanten de bijbel nauwelijks en weten ze al helemaal niets van de kerkgeschiedenis…
  Dus ga maar eens studeren…en klets wat minder uit uw nek..

  1. Hr. Heere Smit,
   Uw uitleg komt als monsterd na de maaltijd. Bovendien is het niet “wanneer ik mensen gekwetst heb”, maar “in mijn wijsheid ben ik voorbij gegaan aan het feit dat er talloze ongeletterde gelovigen zijn – niet alleen katholieken – die de bijbel als het woord van God aanvaarden en die heb ik onheus bejegend door mijn liefdeloze woorden.”
   Wellicht speelde hetgeen u van nature bent plus het spirituele u parten bij het schrijven van het korte epistel van gisteren (5/6/17)…..

 3. Had jij dat graag dat die VROME met hun vuile poten in je slipje zaten misschien?
  Kzou denken van wel anders zou je anders reageren, FOEI.

  1. Waren /zijn ze allemaal zo slecht? Nee toch hoop ik. Een paar rotte appels vind je in alle categorie mensen.. En wat mijn onderbroek betreft daar zit alleen ik in en dan uitsluitend als ik moet plassen.

  2. Waren /zijn ze allemaal zo slecht? Nee toch hoop ik. Een paar rotte appels vind je in alle categorie mensen.. En wat mijn onderbroek betreft daar zit alleen ik in en dan uitsluitend als ik moet plassen. Saludo uit Spanje

 4. Noel bedaar een beetje. Slecht voor hart en bloeddruk.
  Mijn reactie nu heeft niets van doen met eerdere opmerkingen over taalfouten.
  U bent kennelijk van den Belgique, in uw jeugd onderwezen door vrome, gelovige kerkdienaars. En die verkettert u nu? Foei!

 5. RESPECT????? over wat schrijf de gij nu????
  jij hebt totaal geen respect voor de mensen die al eens een taalfout maken, elke keer maar zeiken, ze kunnen het niet allemaal even perfect als jij (niet u) en foutloos schrijf je ook niet, je hebt niet meer gereageerd he toen een dame u op een schrijffout betrapte, zoveel lef hebt u dan niet dus je bent de laatste die mag piepen! haal nu mijn fout er maar uit!
  en wat die bijbel betreft : die broeders en paterkes die ons de bijbel aangeleerd hebben geloven dat toch echt niet dat de bijbel de waarheid is???? fabeltjes ja, niet meer of minder
  en daarbij, al die katholieke zouden eerst kunnen beginnen met uit de slipjes van de kindjes te blijven, dan mogen ze van mij al die leugens blijven vertellen op hun troon, respect, over wat spreekt gij nu???
  ZE MOETEN MET HUN VUILE POTEN UIT DE SLIPJES VAN DE KINDEREN BLIJVEN PUNT!!!!!!!!!!

 6. Zelf niet gelovig, maar wel eerbiedig ik ieders geloofsovertuiging, Here Smit. Dat U de draak wil steken met de overtuiging van enkele honderden miljoenen (of méér nog)bewijst enkel hoe klein uw grijze inhoud is. En wat die voorstellingen in Sevilla betreffen: ze waren echt walgelijk en er al zeker niet toe doend! Sans rancune, beste man.

  1. Niet de voorstellingen waren walgelijk want elk lichaam en elk geslachtsdeel is mooi, zo niet prachtig, maar de uitingen en verhalen er omheen waren en zijn walgelijk.

 7. Heere Smit u kletst uit uw nek.
  Christenen baseren zich op wat de bijbel leert.
  Daarmee hoeft u het niet eens te zijn – omdat u kennelijk een ongelovige bent -maar noem de verhalen rond de geboorte van Jezus niet Godslastering.
  Ook het woord ‘poppenkast’ is ongepast en voor gelovigen kwetsend.
  Een beetje respect voor andersdenkenden zou u, zeker met de naam die u draagt, niet misstaan.

 8. Zo !we zijn weer terug in de Middeleeuwen..
  Het is blasfemie om te geloven dat G.d een Zoon heeft verwekt en dat deze uit een maagd geboren is…
  Voor Jozef is dit ook niet zo leuk…Gelukkig hoeft hij deze poppenkast niet mee te maken..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by