Search
menu
Search

Redt de honden in Nederlands hondenasiel Cádiz

Oeps ... foto ontbreekt!

Redt de honden in Nederlands hondenasiel Cádiz

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Afgelopen maart overleed de 58-jarige ‘Pedro el holandés’ ofwel Peter Koekebakker, de bekendste dierenvriend van Zuid-Spanje en initiatiefnemer van het asiel Prodean in La Linea de la Concepción, provincie Cádiz. Terwijl familie, vrienden en vrijwilligers van het asiel het nog steeds moeilijk hebben met de dood van ‘Pedro’, heeft het asiel financiële hulp nodig om de honden te redden nu de eigenaar de grond in de verkoop heeft gedaan.

Samen met de Nederlandse stichting Animal in Need wist Peter Koekebakker tijdens zijn leven honderden dieren te redden en een nieuwe leven te bieden in andere landen zoals Nederland, België en Duitsland. Maar daar kan een einde aan komen als er niet snel financiële hulp komt.

De eigenaar van de grond waar het asiel op staat plaatste, op de dag van Peter zijn crematie, een dag na het overlijden een ‘te koop’ bord op het asiel. Alle mondelinge toezeggingen waren voor hem tezamen met Peter gestorven. De wreedheid van dit gebaar sloeg bij de medewerkers in als een bom.

Nog kapot van verdriet kwam daar op die dag een knagende, groeiende en immense angst bij. De verantwoordelijkheid om honderden geredde honden, paarden, ezels enz niet de dood te laten vinden is een last die het team al maanden probeert te dragen.

Zo heeft men de laatste maanden er alles aan gedaan om een oplossing te zoeken maar de eigenaar wil niets anders dan de grond verkopen. En als de stichting het niet koopt, dan verkoopt hij het aan de eerste de beste bieder die het hebben wil en zullen alle dieren moeten worden geruimd. Dit noodlot mag en kan niet gebeuren!!!

Het enige dat de dieren veilig kan houden en van de dood kan redden is wanneer de stichting eigenaar wordt van de grond. Dan mag het asiel, het levenswerk van Peter, blijven bestaan. Dan zijn alle dieren veilig en blijft de stichting ook in de toekomst in dit schimmige stukje Spanje een veilige haven voor zoveel onschuldige gedumpte lieverds.

Om de grond te kunnen kopen heeft men een enorm bedrag nodig. Via allerlei kanalen probeert de stichting dit bedrag van maar liefst 165.000 euro bij elkaar te krijgen maar de realiteit is dat zonder de hulp van de achterban en zonder jouw hulp men het niet gaat redden.

Redt de honden in Nederlands hondenasiel Cádiz
Animal in Need

Wat kun jij doen?

Stichting Animal in Need heeft geld nodig! Voor 15 euro kan men een vierkante meter van de grond kopen, met jouw 15 euro sponsor je dus een vierkante meter(s) grond!! Uiteraard zijn kleinere bedragen ook meer dan welkom!!! Alles maar dan ook echt alles is nu ontzettend hard nodig!

Voor deze actie heeft men een speciaal rekeningnummer. Het standaard rekeningnummer wat op de website van Animal in Need vermeld staat kan ook gebruikt worden, als er vermelding ‘redden asiel’ bij wordt gezet.

Jouw levensreddende donatie kan worden gedaan op rekeningnummer: NL11 RABO 0381 6547 96 t.a.v. Second Chance Foundation/animalinneed te Poeldijk.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?