skip to Main Content
Redt de honden in Nederlands hondenasiel Cádiz
El Mundo

Redt de honden in Nederlands hondenasiel Cádiz

CÁDIZ – Afgelopen maart overleed de 58-jarige ‘Pedro el holandés’ ofwel Peter Koekebakker, de bekendste dierenvriend van Zuid-Spanje en initiatiefnemer van het asiel Prodean in La Linea de la Concepción, provincie Cádiz. Terwijl familie, vrienden en vrijwilligers van het asiel het nog steeds moeilijk hebben met de dood van ‘Pedro’, heeft het asiel financiële hulp nodig om de honden te redden nu de eigenaar de grond in de verkoop heeft gedaan.

Samen met de Nederlandse stichting Animal in Need wist Peter Koekebakker tijdens zijn leven honderden dieren te redden en een nieuwe leven te bieden in andere landen zoals Nederland, België en Duitsland. Maar daar kan een einde aan komen als er niet snel financiële hulp komt.

De eigenaar van de grond waar het asiel op staat plaatste, op de dag van Peter zijn crematie, een dag na het overlijden een ‘te koop’ bord op het asiel. Alle mondelinge toezeggingen waren voor hem tezamen met Peter gestorven. De wreedheid van dit gebaar sloeg bij de medewerkers in als een bom.

Nog kapot van verdriet kwam daar op die dag een knagende, groeiende en immense angst bij. De verantwoordelijkheid om honderden geredde honden, paarden, ezels enz niet de dood te laten vinden is een last die het team al maanden probeert te dragen.

Zo heeft men de laatste maanden er alles aan gedaan om een oplossing te zoeken maar de eigenaar wil niets anders dan de grond verkopen. En als de stichting het niet koopt, dan verkoopt hij het aan de eerste de beste bieder die het hebben wil en zullen alle dieren moeten worden geruimd. Dit noodlot mag en kan niet gebeuren!!!

Het enige dat de dieren veilig kan houden en van de dood kan redden is wanneer de stichting eigenaar wordt van de grond. Dan mag het asiel, het levenswerk van Peter, blijven bestaan. Dan zijn alle dieren veilig en blijft de stichting ook in de toekomst in dit schimmige stukje Spanje een veilige haven voor zoveel onschuldige gedumpte lieverds.

Om de grond te kunnen kopen heeft men een enorm bedrag nodig. Via allerlei kanalen probeert de stichting dit bedrag van maar liefst 165.000 euro bij elkaar te krijgen maar de realiteit is dat zonder de hulp van de achterban en zonder jouw hulp men het niet gaat redden.

Redt de honden in Nederlands hondenasiel Cádiz

Animal in Need

Wat kun jij doen?

Stichting Animal in Need heeft geld nodig! Voor 15 euro kan men een vierkante meter van de grond kopen, met jouw 15 euro sponsor je dus een vierkante meter(s) grond!! Uiteraard zijn kleinere bedragen ook meer dan welkom!!! Alles maar dan ook echt alles is nu ontzettend hard nodig!

Voor deze actie heeft men een speciaal rekeningnummer. Het standaard rekeningnummer wat op de website van Animal in Need vermeld staat kan ook gebruikt worden, als er vermelding ‘redden asiel’ bij wordt gezet.

Jouw levensreddende donatie kan worden gedaan op rekeningnummer: NL11 RABO 0381 6547 96 t.a.v. Second Chance Foundation/animalinneed te Poeldijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 46 reacties
 1. Misschien heb ik het niet gelezen of over het hoofd gezien , maar waar blijft de spaanse regering of is het niet in hun straatje van belang / eigen belang!! Er is ook nog iets wat heet humaan handelen in het kader van gerechtigheid en gevoel voor andere aarde bewoners. Dat bedrag / bedragen kunnen makkelijk gegeven worden via de spaanse staat in geval van nood. De grond kan onteigend worden als er sprake is van lucratieve handel ten koste van het leven van alle dieren. Zo niet is Spanje ook een bananen republiek.

  1. Nee Spanje is geen bananen Republiek, Nederland wordt het nu langzaam wel, maar heb ik het liever niet over. Eek koper van dit land kan zich niet echt veroorloven een land met smet te kopen, is bijna hetzelfde een begraafplaats te kopen, dus winst zit hier niet echt in. Regering zou zeker niet water afsluiten.

 2. Weet niet hoe groot het grondstuk is, en/of de vraagprijs aan de hoge kant is, maar de Spaanse eigenaar wil er volgens mij flink aan verdienen.
  Hoe het ook zij, deze hulpeloze dieren mogen daar niet (nog eens) het slachtoffer van zijn, dus ook ik heb mijn steentje bijgedragen, en hoop werkelijk dat ze een toekomst hebben, de verzorgers, vrijwilligers en vooral de dieren.
  Heel veel succes

  1. Belachelijk dat zoiets kan. Ik heb net 45 euro overgemaakt, ik zal ze daar niet mee redden maar hoop wel dat meer mensen dit doen zodat de beestjes te redden zijn.

  2. I called and of course no answer, I emailed to no avail, it is Sunday, so I respect the soccer game (they are not going to church I bet), so I give them until Tuesday before noon, and if I do not hear anything I consider this fake news and change my ticket back to Miami. For all people that perhaps reacted to fast as I did, the heart was talking not my wallet. So I thank you and wishing all the best of luck.
   Jammer voor Nederland, maar we wisten dit wel (voetbal), ik hoop nog steeds wat honden te redden !!

   1. Hoi Ronald, ik woon zelf in Spanje, had ook op een telefoon een app geschreven, maar het is erg moeilijk contact daarover te krijgen. Kreeg na 2 dagen bericht. ik ga nu dadelijk op de FB-Site van Animal in Need een bericht over jou plaatsen, want daar krijg ik meestal binnen 2 uur een reactie (goed.. het is nu zondagavond 0.00, dus zal wel morgen vroeg worden, maar ik geef het door, en hoop dat ze contact met je opnemen. Misschien kun je ook zelf op deze Site een bericht plaatsen. https://www.facebook.com/AnimalInNeedSCF

   2. Heb ik dus gedaan, kreeg hele vreemde berichten van een kennel in midden Spanje onder dezelfde naam. Dan ook een bericht van iemand anders, dat ze een huis hadden zonder water en elektriciteit, waar dus geen hond zou willen leven. Ik heb de grootste twijfels aan alles want als je bijna €200,000 opgehaald hebt een geen water hebt…. Ja, daar lusten de honden geen brood van, ‘pun intended’

 3. Ik doe alleen mee als de redactie toezegt, ons op de hoogte te houden van de actie en het vervolg. Ik heb er genoeg van te doneren aan acties waarvan je nooit meer iets hoort.

  1. Hoi Henk, je kan het asiel op hun eigen FB site volgen, daar wordt iedereen op de hoogte gehouden, stand van vanmiddag was dat er al 126.000 Euro is verzameld.

 4. Allemaal goed bedoeld!
  Maar ik vraag me af, of iemand daar de laatste tijd is gaan kijken.
  Een vriendin van mij was daar deze week,met 2 vondelinghondjes en zij nam ze weer mee terug.Zij had 370km gereden om daar te komen. Maar het was voor haar niet om aangezien hoe daar de,weliswaar goed gevoede honden in hun hokken zaten. Ook de verdere omstandigheden waren voor haat niet zodanig, dat zij de honden daar met een gerust hart kon achterlaten.
  Wil men dit voort laten bestaan zal er heel veel meer geïnvesteerd dienen te worden dan alleen de aankoop van de grond. Ook het gebrek aan vrijwilligers was een groot probleem werd haar verteld.

  1. Ja natuurlijk, een hele rare mail. Als die man ´poen zat heeft´ gaat hij toch rechtstreeks naar de eigenaar en hoeft hij hier niet zo´n eigenaardig mailtje te sturen en te vragen om contact met hém op te nemen!!!???

    1. Als je zijn facebook bekijkt lijkt hij me wel een dierenvriend en iemand die zich inzet tegen dierenleed. Kijk maar Ronald Stevens, Florida (hij zei immers terug te vliegen naar Miami vanuit Portugal) en komt van oorsprong uit Rotterdam, lijkt mij dus geen fake!

   1. Ja kon ik dit maar, ik zoek op google, kan geen telefoon of email vinden, ik vind alleen hotels, bugalows, finca’s etc. Dus geef me het nummer of van mij part het info email en ik stuur gegevens en kontak op. Maar geen telemarketers, hebben geen schijn van kans met mij. Echt een afgeharde kerel, krijg je als je bijna 60 bent.

    1. Beste Ronald, Het tel. nr. van de stichting Animal in need en dan speciaal voor info sponsoring is (0031) 010-4209191 (Ron van Krimpen). Het bestuur is Astrid de Beurs (0031) 0645068645 (astrid@animalinneed.com) Die kunnen je vast en zeker de juiste informatie geven. Veel succes namens heeeeel veel dierenvrienden.

  2. Als je zijn facebook bekijkt lijkt hij me wel een dierenvriend en iemand die zich inzet tegen dierenleed. Kijk maar Ronald Stevens, Florida (hij zei immers terug te vliegen naar Miami vanuit Portugal) en komt van oorsprong uit Rotterdam, lijkt mij dus geen fake!

  3. Ja, dat zou ik mischien ook denken als ik jouw was, maar je mag me bellen hoor ? Maar wel gewoon nummer, geen BS nummer, geen telemarketers, die block ik toch, dus ook eerlijk zijn met bellen en de rest….dat hoor je dan 🙂
   (ik moet heel eerlijk zeggen, als ik mijn nummer stuur krijg ik heel veel mensen die geld vragen, dus heb geen idee hoe ik dit nu moet doen, weet jij het? Ik heb nog een andere phone, ik gaat kijken of ik deze kan aktivere, of ik maak een andere email address aan ‘and take it from there’
   (maar zoek me maar op op FB, ik sta onder Ronald Stevens, Hollywood, FL

   1. Beste Ronald, Het zou fantastisch zijn, wat je wilt doen. Maar is het dan niet het eenvoudigste om contact te leggen met het betreffende asiel? Die weet natuurlijk wie de verkoper is, nietwaar?

 5. Grote bewondering voor Peter en prachtig dat zijn asiel gered wordt!
  Maar mag ik het pijnlijk vinden dat alle publiciteit, HvNL, Telegraaf, Hazes, Frogers en hier, alleen voor deze dieren beschikbaar is?
  Onze rescue heeft +100 rescue dieren, wij staan miv 14 Juli met onze 2 kids en alle +100 rescue dieren echt op straat…. Elke vorm van aandacht, hulp of zelfs maar interesse is er bij geen van de voortrekkers en geen van de donateurs en geen van de publicisten die er voor gezorgd hebben dat AIN in 2 dagen een ton hebben opgehaald…..Mag ik u vragen waarom onze dieren in onze Spaanse rescue dit allemaal niet verdienen?
  Vriendelijke groet Rescue Finca Rosa

  1. Heel gewoon, ik had dit in mijn gedachten om dit in Portugal te doen, maar moet heel eerlijk zeggen dat ik het weinig hier vertouw. Dus ik heb het geld, geen probleem, zolang alles via echte documenten, die dus ook door andere lawyers bekenen en gecontroleerd wordt, heb je eigenlijk alles al gered. Als je zegt OK, huur ik een auto en rijd naar Cadiz om alles rond te maken. Heb een ING-Bank of Chase Bank, alles gewoon WIT geld, geen gedonder gewoon eerlijk. Ben oud genoeg en ken de consequinties als je belazerd. Dus zeg het maar….’bal is your court’ 😊

   1. Hallo Ronald,
    Ik krijg bericht dat je dit in antwoord op mijn reactie hebt geschreven.
    Wij zijn niet AIN, wij zijn een andere rescue die de 14e van deze maand van onze locatie weg moeten en met onze +100 rescues en onze 2 kids op straat staan!
    Mijn reactie had ik geplaatst uit verwondering dat een AIN met hulp van tv, landelijke kranten en vele bn’ers in 48 uur gewoon €91000 ophalen alleen aan giften.
    Het tekort aangevuld gaat worden door deze BN’ers en dat wij geen enkele hulp voor onze +100 rescue dieren krijgen, van niemand niet en zelfs de 23500 die wij nodig hebben, hebben moeten lenen van particulieren….
    Waarom zijn onze +100 dieren nog geen deling, donatie, hulp of publicatie waard en krijgen de dieren van AIN dit allemaal wel?
    Wij moeten nu maar zien hoe we kennels, afzettingen ed gaan betalen, we hebben de komende maand nog geen €10 voor voer, medicijnen, benzine voor de verhuizing of eten voor onszelf en onze kinderen!
    AIN zal zeker contact met u opnemen, hoe meer geld hoe beter natuurlijk 🙂
    Vriendelijke groet,
    Jantine Haller / Rescue Finca Rosa, Granja de Rocamora, Spanje

  2. Hallo rescue finca rosa, Ik weet zeker dat er mensen zijn, die jullie zouden willen helpen, alleen moet dan wel bekend zijn dat jullie in nood zitten. Het zou mooi zijn, als de aktie voor ‘animal in need’ meer geld oplevert, dan het voor de grond nodig heeft, er een deel naar jullie zou kunnen gaan. Wie weet uit wrlke hoek hulp komt voor jullie lieve, in npod vetkerende, dieren. Heel veel sterkte en succes.

   1. Hallo Els,
    Dit is juist waar ik op doelde.
    Volgers van ons hebben ook de Telegraaf, HvNL, Hazes en de Frogers benaderd.
    Maar in tegenstelling tot hun reactie op de noodkreet van AIN kregen onze volgers te horen dat “dit geen wegen zijn om donaties te vergaren”.
    Dus die bekendheid krijgen wij niet omdat het ze geen lor interesseert!
    Het gaat dus duidelijk niet om de dieren, maar om de populariteit van een persoon.
    En dit is prima, maar houd dan ook op met roepen dat “deze dieren gered moeten worden”.
    En het maakt niet uit hoeveel AIN op haalt, wij zullen nooit €1 van ze krijgen, ze hadden het nl de eerste dag al gecoverd omdat de fam Hazes én de Frogers al gezegd hadden dat ze het zouden doen.
    En ze hebben het sowieso ook in donaties al bijna binnen, dus die hebben straks echt tonnen te besteden!
    Maar ze zullen nooit een € af staan!
    En ik zou zelf graag zien of ze, net als wij, de uitzetting brief en de ruiming brief kunnen overleggen, ik heb daar bij hun nl nog niets van gezien.
    En deze officiële brieven zullen ze dan toch ook moeten hebben, net als wij, lijkt me.
    En anders is er gewoon tonnen geld opgehaald voor een “het zou kunnen” scenario.
    Vriendelijke groet,
    Rescue Finca Rosa Spanje

 6. heb niet veel geld ,maar met plezier wil ik deze mensen helpen .die zich zo inzetten om deze arme dieren te helpen
  Dikke pluim voor alle medewerkers van dit asiel

  1. Hallo,ik wil U vragen of het rekeningnr. wel klopt krijg steeds bericht dat dit bankrekening nr.fout is.

   Wil heel graag geld overmaken !!!

   1. Ja hoor. Het rekeningnummer klopt. Ik heb net, met succes, geld overgemaakt. Wel de juiste naam erbij zetten zoals in dit artikel, want er bestaat nog een ‘second chance foundation’, maar dan zonder ‘animal in need’ er achter.

  2. Sold, I buy it, no problem, got the cash and the means and the real intention to save this place and keep it in existence, I do speak dutch, german, english, y un poco espanol tambien.
   Ik koop het geld zat, genoeg voor de dieren en het aan leven houden van dit project.
   Please contact me ASAP, I am now in Portugal, and was intending to fly this monday back to Miami !!
   Neem zo spoedig mogelijk kontakt met me op, ik zou anders deze volgende week terguvliegen naar Miami — A dutch TRUE AMERICAN CITIZEN — Ronald Stevens

 7. Toen ik dit bericht 4 dagen geleden in de telegraaf las, kon ik alleen maar janken, jeetje, hoe kan iemand zo gewetenloos en gevoelloos zijn, dat is niet te bevatten. Ik heb iedereen die ik ken dit artikel doorgestuurd, en gevraagd verder te sturen, en te doneren. We MOETEN dit redden, 600 arme dieren mogen niet sterven door 1 rotvent!! Een hele dikke pluim voor het team van vrijwillligers die dit werk van Peter voortzetten, RESPECT, ik heb er geen woorden voor !!! En grandioos dat er na 2 dagen al 91.000 Euro is gedoneerd, we gaan er voor!!!

 8. Voor al die mensen die het blijkbaar niet goed begrepen hebben herhaal ik even:”Ik hoop dat er snel voldoende sponsors gevonden worden zodat die dieren kunnen blijven waar ze zijn en die man toch krijgt waar hij recht op heeft”.

 9. Ik voel aan mijn water, dat de eigenaar er een flink slaatje uit wil slaan. € 165.000 voor een stuk grond op een slechte locatie lijkt me behoorlijk overvraagd.
  Maar daar kunnen die arme dieren natuurlijk niets aan doen en DIE MOETEN gered worden, hoe dan ook. Ik heb het verre van breed, maar hier draag ik een klein metertje aan bij. Het moet lukken!!!

  1. Dit is mijn eerste gedachte ook, 165K voor een stuk grond in die omgeving? Afijn alle goede giften zullen daar geen probleem mee hebben. Zielig genoeg natuurlijk maar halsstarrig vasthouden aan een locatie terwijl voor dat bedrag waarschijnlijk grond en nieuwe onderkomens gemaakt kunnen worden.

   1. Het is niet alleen de grond, er staan zoveel kennels en gebouwen op dat dit jaren en zeker meer als 165.000 euros gaat kosten.

    1. En daarom hebben jullie een maandelijkse bijdrage nodig, een keer geld is een pleister op de wonde, maandelijkse vitamine toevoer geneest 😉
     Ik heb op 2 telefoon nummers gebeld, vandaag 11:10 am en hoop spoedig op een ractie want in theory vlieg ik terug naar Miami op Maandag/Dinsdag (moet hierover nog bellen maar mijn officiele terugvlucht is midden September 🙂 Dus we hebben nog tijd zolang er gerageerd wordt door de juiste mensen 🙂

 10. Ik ga ook wat meters kopen, ik zou wel willen aanraden om een bod te doen en niet direct de volle mep te betalen. Ik weet niet hoeveel meters het zijn, maar ik weet wel dat het niet de beste locatie is.

 11. Gedoneerd! Hoop dat er velen volgen, want dit is zo nodig, Spanje staat niet bekend als diervriendelijk, prachtig dat deze initiatieven bestaan. Gaat ze lukken!

 12. I.p.v. al je tijd aan muggenziften te besteden kun je beter geld overmaken
  en die dieren hun second chance geven!
  Mijn Spaanse hond kreeg die ook bij mij en ik koop nu die m2 in Cadiz.

 13. Beste Miel, wat een vreemde reactie zonder kennis van zaken. Er is altijd huur betaald voor de grond waarop het asiel staat en dit wordt nog steeds gedaan dus de eigenaar heeft hierover altijd inkomsten ontvangen.

 14. BIj de laatste berichten hadden ze al 91.000 euro aan donaties bijelkaar, dus als de mensen blijven doneren gaan ze het waarschijnlijk redden. Wat een gevoelloos persoon moet de eigenaar van die grond zijn zeg. Gelukkig is het mijn buurman niet.

  1. Moeten we nu echt geloven dat jij, indien je eigenaar was, dat stuk grond van 165.000 € gratis en voor altijd ter beschikking zou stellen ? Ik denk het niet !! Hoeveel vierkante meters heb je al gekocht ? 0,0 ? Dezelfde vraag zou ik willen stellen aan de auteur van dit artikel, die het heeft over ‘wreedheid’. Hier is m.i. eerder sprake van hypocrisie. Ik hoop dat er snel voldoende sponsors gevonden worden zodat die dieren kunnen blijven waar ze zijn en die man toch krijgt waar hij recht op heeft.

   1. Beste Miel, wat een vreemde reactie zonder kennis van zaken. De grond waar het asiel op staat is nooit “gratis” geweest. Er is altijd netjes huur betaald en nog steeds!

   2. Wij zullen dit asiel redden, de mensen met een hart voor dieren stellen alles in het werk om de som bij elkaar te krijgen. Ik heb ook al gestort en hoop dat nog velen zullen volgen ik duim . Ha ja en Miel ik hoop dat Jij er bij bent ………..bij de eerste reis naar Mars !

   3. wanneer je alleen maar commentaar hebt en opkomt voor een gewetenloze man met dollartekens inbzijn ogen en zijn kans ziet vlak na de dood van Peter kan je beter NIET REAGEREN.

    1. En ja ik heb er ook andere gedachten hierover, moet dus nog veel meer investeren in Spanje hint’ golden visa’ gewoon er voor uitkomen. Mij mag je alles tegenwerpen, dat is je goeden recht, maar soms komt het dan als een boemerang terug, dus….. (heeft mij heel veel geholpen en mensen die mij kennen kunnen dit beamen) (als je veel nederlandse taalfouten vindt, ik ben al sinds 35 jaar weg uit nederland, maar spreek ook spaans, duits, engels en not wat koeterwaals lololol)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken