Corona-update Spanje: besmettingen blijven stijgen terwijl 40% inwoners is gevaccineerd

Corona-update Spanje: besmettingen blijven stijgen terwijl 40% inwoners is gevaccineerd
Beeld: 123rf

Corona-update Spanje: besmettingen blijven stijgen terwijl 40% inwoners is gevaccineerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl het corona-vaccinatieprogramma doorgaat in Spanje met elke dag meer dan 750.000 injecties, stijgt het aantal positief op corona geteste personen ook, met name onder de jongeren. Dankzij de jongeren waarvan er steeds meer besmet raken, is de corona-incidentie in korte tijd enorm gestegen in Spanje naar 204 op maandag 5 juli terwijl dit afgelopen vrijdag nog 152 was en vorige week maandag 100.

De afgelopen 72 uur (vrijdag, zaterdag en zondag) zijn er in Spanje bij het Ministerie van Volksgezondheid 32.607 meldingen binnengekomen van positief op corona geteste personen terwijl er ook 23 personen overleden met of als gevolg van Covid-19. 

De corona-incidente is voor heel Spanje gestegen naar 204,16 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen. Maar deze is ongelijk verdeeld in Spanje want het zijn de jongeren die ervoor zorgen dat de corona-incidentie enorm is gestegen en is verdubbeld in slechts één week tijd. 

De corona-incidentie geeft aan hoeveel mensen per 100.000 inwoners gemiddeld positief getest zijn in 14 dagen tijd. In de groep 20-29 jaar is dat voor heel Spanje 640 en voor de leeftijdsgroep 12-19 is dat 584. Maar dat is niet overal in Spanje hetzelfde. 

De hoogste corona-incidentie heeft Catalonië met 1.589 in de groep 20-29 jaar en 1.185 in de groep 12-19 jaar terwijl dat in Cantabrië 1.419 in de groep 20-29 jaar en 768 in de groep 12-19 jaar is en in Castilië en León 1.061 in de groep 20-29 jaar en 996 in de groep 12-19 jaar.

Gelukkig heeft de enorme stijging in besmettingen en corona-incidentie (nog) niet gezorgd voor overvolle ziekenhuizen maar de druk op de eerste hulp en huisartsen is wel toegenomen. 

Deze corona-cijfers hebben er ook voor gezorgd dat er regionale overheden zijn die weer maatregelen nemen. Zo moet de horeca in Cantabrië om 23 uur dicht, iets wat men ook in Catalonië wellicht wil gaan doen. In Extremadura zijn er weer enkele lokale lockdowns terwijl buurland Portugal weer de avondklok heeft ingesteld.

Vaccinatie

Ondertussen gaat het corona-vaccinatieprogramma door en zijn er inmiddels bijna 44 miljoen (43.959.621) corona-injecties geplaatst. 26.505.676 (55,9%) inwoners van Spanje hebben één injectie gehad en 19.135.448 (40,3%) inwoners van Spanje hebben twee injecties gehad en zijn gevaccineerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.