skip to Main Content
Overheidsbegroting 2016 bekend gemaakt door de Spaanse regering

Overheidsbegroting 2016 bekend gemaakt door de Spaanse regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

begroting1MADRID – De Spaanse conservatieve regering heeft eindelijk de langverwachte begroting voor 2016 bekend gemaakt, iets wat meteen tot reacties leidde bij de oppositie en Spaanse media. Zo valt te lezen dat mocht de huidige regering bestaande uit de PP de verkiezingen in november of december winnen, dan wordt de belasting omlaag gehaald.

Uiteraard heeft de bekendmaking van de begrotingsplannen voor het komende jaar ook te maken met de komende verkiezingscampagne en doet de huidige regering er alles aan om zieltjes te winnen. Zo wordt er nu beloofd dat de ambtenaren, dat zijn er ongeveer 5 miljoen en dus evenzoveel mogelijke stemmen, een loonsverhoging krijgen van 1%, er 3,6% meer van het budget gebruikt zal worden voor sociale voorzieningen en dat de belastingen naar beneden gaan.

Het klinkt allemaal ongelooflijk en onrealistisch maar de belasting minister hamert erop dat de economie beter gaat, er meer geld de staatskas inkomt en dat dit dus weer op de een of andere manier weer wordt teruggegeven aan de Spanjaarden.

De oppositiepartijen zien in de begroting voor 2016 niet meer dan een verkiezingsstunt door grote groepen van de bevolking te paaien met aalmoezen. Zo wordt er meer geld beschikbaar gesteld voor de groepen Spanjaarden die het moeilijk hebben en die dus zouden kunnen gaan stemmen op de PP.

Ook is er veel te doen over de loonsverhoging voor president Mariano Rajoy. Mocht hij met zijn partij de komende verkiezingen winnen, dan zullen hij en zijn ministers een verhoging krijgen van 1%. Met name de oppositie is daar erg kwaad over en meent dat zolang er nog steeds bijna 5 miljoen werklozen zijn, er een voorbeeld gegeven moet worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken