skip to Main Content
667 doden in het verkeer in Spanje gedurende eerste zeven maanden van dit jaar

667 doden in het verkeer in Spanje gedurende eerste zeven maanden van dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval13aMADRID – Er zijn dit jaar tussen begin januari en eind juli alweer 667 mensen omgekomen in het verkeer in Spanje. Dat is een enorm aantal en helaas 51 verkeersslachtoffers meer dan gedurende dezelfde periode in 2015. Het eerste drukke weekend van de vakantie deze augustus overleden er ook weer 12 mensen op de Spaanse wegen waarbij alleen al afgelopen zondag 7 mensen het leven lieten op het Spaanse asfalt.

Vorig jaar 2015 werd nog met een beetje hoop afgesloten, weliswaar met maar liefst 1.126 doden in het verkeer maar dat waren er 6 minder dan eind 2014. Tot nu toe echter zijn er alweer 51 mensen meer dan vorig jaar gedurende de eerste zeven maanden van het jaar overleden met een totaal van maar liefst 667 mensen.

De drukke zomer is nu begonnen en men vreest dat er dit jaar meer dodelijke slachtoffers te betreuren zullen zijn dan vorig jaar. Op het einde van de zomer 2015 kon de balans opgemaakt worden en stierven er 225 mensen in het verkeer gedurende de maanden juli en augustus, dat waren er toen 5 meer dan in de zomer van 2014.

We hebben het met deze cijfers dan alleen over de verkeersdeelnemers die overleden zijn op de Spaanse wegen. Daarnaast zijn er nog eens honderden die licht en nog erger zwaar gewond raakten. Hier wordt echter vaak niet zoveel over geschreven in de Spaanse media en de precieze aantallen zijn moeilijk te achterhalen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken