skip to Main Content
Gratis WIFI op het strand van Benidorm

Gratis WIFI op het strand van Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wifistrand1BENIDORM – Iets waar veel toeristen op zitten te wachten is het gebruik van gratis WIFi internet op de stranden van de badplaats Benidorm. De gemeente is een samenwerking aangegaan met een bedrijf op zogenaamd “smartwifi” te installeren op de Levante en Castillo stranden. Er komen binnenkort 15 WIFI punten langs beide stranden.

Smartwifi is voor de gemeente zeer gunstig aangezien er geen kosten aan zijn verbonden. Dat wil zeggen, een gespecialiseerd bedrijf installeert en onderhoud het WIFI terwijl ze ook gegevens over het gebruik van de internetters registreren om zo te achterhalen op welke sociale media men zit, welke websites er bezocht worden, etc. Dat is voor de gemeente ook weer makkelijk om zo te achterhalen wie er gebruikt maakt van het gratis WIFI.

Het eerste project zal deze zomer nog van start gaan aan het Levante strand, om precies te zijn tussen Torrejó en de Calle Bilbao en de zone rondom de mirador del Castillo, die plaatsen die bekend staan als druk bezochte plaatsen door de toeristen. Mocht het een succes worden dan wordt er niet uitgesloten dat volgend jaar alle stranden gratis WIFI zullen krijgen.

Als voorbeeld heeft Benidorm de stad Barcelona en het strand van Palma de Mallorca aangehaald. Met name op Mallorca heeft het 10 kilomeer lange strand gratis WIFI bij 38 punten. Hier werd tussen mei en november tenminste 300.000 keer gebruik van gemaakt.

Mocht het gratis WIFI aanslaan op het Levante strand dan is de kans groot dat het project ook verplaatst wordt naar de stad zelf in de toekomst – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken