skip to Main Content
Alicante verliest de strijd om de Ikea terwijl andere gemeenten zich als kandidaat melden

Alicante verliest de strijd om de Ikea terwijl andere gemeenten zich als kandidaat melden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Al jaren probeert de Ikea een winkel te openen in de gemeente Alicante omdat de Zweedse meubel- en interieurzaak goed weet dat er in de provincie veel vraag zal zijn naar de Ikea spullen. Helaas zorgen de bureaucratie en politieke spanningen ervoor dat men maar niet overeen kan komen waar deze winkel moet komen te liggen.

Ondertussen begint Ikea haar geduld te verliezen en komen er andere gemeenten zoals Elche en El Campello die dichtbij Alicante liggen en geen moeite hebben met een Ikea winkel, die zich melden bij Ikea als alternatief voor de Alicante vestiging. Officieel heeft Ikea daar nog niets over gezegd maar volgens ingewijden is men bezig met gesprekken of zullen deze snel gaan beginnen met de andere kandidaten. Ikea heeft immers 200 miljoen euro klaarliggen voor de investering in een nieuwe winkel en wat betreft werkgelegenheid zou het voor de gemeenten ook welkom zijn.

De laatste keer dat de gemeente Alicante en vertegenwoordigers van Ikea rondom de tafel hadden moeten zitten was in april van dit jaar maar Ikea kwam toen niet opdagen omdat de gemeente Alicante in hun ogen toch niets nieuws te melden had. De gemeente Alicante weet het standpunt van de Ikea en kent de eisen voor de opening maar tot nu toe zijn beide partijen nog niet tot een overeenkomst gekomen.

Gemeenten als El Campello en Elche hebben zich inmiddels publiekelijk gemeld als kandidaatsteden voor de nieuwe Ikea vestiging. Beide gemeenten hebben de ruimte, zijn volgens eigen zeggen veel flexibeler en liggen niet ver van Alicante af. El Campello heeft al aangegeven dat ze ruimte hebben op de terreinen waar eigenlijk een Universiteit was gepland. Elche heeft meer dan 250.000 vierkante meter aan terreinen nabij de IFA wat volgen de gemeente ideaal is voor een Ikea.

De toekomst moet het laten zien maar met de gefrustreerde gesprekken tussen Ikea en de Gemeente Alicante schiet het niet op en ongetwijfeld zal Ikea naar een andere plaats op zoek gaan. Officieel is daar echter nog geen sprake van en Ikea heeft zich hier nog niet over uitgesproken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Ik zou zeggen kies voor Elche, Benidorm….finestrat….tja veel toeristen dus die komen niet echt denk ik…wel weer veel appartmenten met veel verhuur…dus dat kan weer wel interesant zijn ….alles beter dan nu …..nu moeten we ver reizen om IKEA te bezoeken wij wonen in la nucia..want wat ze verkopen is gewoon goed en tegen een nog redelijk prijs….maar idd HACO is een alternatief…maar wel iets beperkter….in assoirtiment….iedere stad wil wel een IKEA…ook al gezien de werkgelegenheid die het met zich meebrengt…..nee niet voor de gehaktballetjes….die ik persoonlijk niet te vreten (excuus IKEA) vind…..

 2. Hoop echt, dat het Benidorm wordt, want dat ligt nu echt precies in het midden tussen de Ikea’s in Murcia en Valencia en men is al bezig een nieuw shopping center te bouwen. Zou heel goed passen en het wordt tijd, al zolang op zitten wachten!

 3. Doe maar bij Zenia boulevard Orihuela Costa, dat is al een publiekstrekker!

 4. volgens de “gazette” is er geen plaats meer in Benidorm, ze zijn bezig met de laatste toren….

 5. Nog geen aanmelding van bv. Benidorm? Lijkt me ook een mega goede plek om een Ikea te vestigen en zal er het hele jaar door klandizie hebben, zelfs vanuit de horeca vermoed ik en als er toch liefhebbers zijn uit Alicante is 50 km. wel overbrugbaar. Beter nu Benidorm dan over 10 jaar Alicante!

  1. Alicante zit ongeveer in het midden van Valencia en Murcia, ik denk dat dit de reden is dat ze in Alicante een winkel willen hebben

 6. Als ik Ikea was zou ik geen personeel uit Alicante nemen alleen maar mensen uit de stad waar ze mogen bouwen.

  1. Alicante is een provincie en niet alleen een hoofdstad, dus een Ikea in Alicante provicie en dan geen mensen uit die provincie is vragen mensen uiterst ver te reizen voor het toch al zo moeilijk te verkrijgen baan. El Campello lijkt me de perfecte lokatie voor een Ikea, leuke plek fijne gemeente, dier vriendelijk en vooral een luisterend oor. Vanaf Alicante hoofdstad ben je in 25 minuten in El Campello en vanaf Benidorm zo´n 40 minuten. Alicante is over het algemeen een hel als het om verkeer gaat, heb er zelf jaren gewoond en ben blij dat ik er weg ben.

 7. geef mij maar HACO meubelen uit Dehesa de Campoamar!!!!!
  jaja, nen belg die favoriet is van holland, leuk toch???

  1. Helemaal mee eens. Elche heeft al ervaring met andere grote bedrijven en Ikea zou zeker niet misstaan.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken