skip to Main Content
Rugzaktoeristen in Spanje bezoeken het liefst de Tomatina in Valencia

Rugzaktoeristen in Spanje bezoeken het liefst de Tomatina in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

tomatina4aVALENCIA – Uit een onderzoek van Hostelworld is gebleken dat de rugzaktoeristen die Spanje bezoeken dat het liefst combineren met het tomatengooi feest La Tomatina in Buñol, regio Valencia. Buiten dit rood gekleurd feest trekken ook de San Fermín feesten in Pamplona, de Feria de Abril en Semana Santa in Sevilla, de Fallas in Valencia en festivals als Primera Sound in Barcelona en BBK Live in Bilbao veel rugzak bezoekers.

La Tomatina in het normaal gesproken rustige dorp Buñol in de provincie Valencia, zal 31 augustus weer van start gaan en uiteraard wordt het weer een groot tomatengooifeest. Er zijn niet alleen Spanjaarden uit de omgeving en inwoners van het dorp aanwezig maar steeds meer buitenlanders die een van de vreemdste feesten ter wereld bijwonen. Met name Zuid-Koreanen, Australiërs, Canadezen en Amerikanen bezoeken graag deze festiviteiten waarbij veel bezoekers met de rugzak naar Buñol trekken.

Het is echter niet alleen de Tomatina die populair is bij de rugzaktoeristen. Ook andere festiviteiten zoals San Fermín met het populaire stierenrennen in Pamplona is erg populair bij Amerikanen en Australiërs terwijl de Engelsen meer de festivals als BBK Live in Bilbao, Primavera Sound in Barcelona en het FIB festival in Benicàssim bezoeken. Duitsers vinden culturele evenementen zoals de Fallas in Valencia en de Feria de Abril in Sevilla helemaal het einde terwijl vele verschillende nationaliteiten de Semana Santa processies in onder andere Sevilla of Málaga komen volgen.

Overigens zijn het niet alleen de buitenlanders die er met de rugzak op uit trekken en bij evenementen of festivals gaan slapen in de natuur, open lucht, camping of hostel. Ook de Spanjaarden zelf gaan graag met een bepakte rugzak naar een ander deel van het land op zoek naar plezier, vertier en avontuur. In het onderzoek is niet naar voren gekomen waar eventuele Nederlandse en Belgische rugzakkers naar toe gaan.

Bij het onderzoek van Hostelworld is gekeken naar alle festivals en evenementen die plaatsvinden tussen januari en eind augustus in Spanje. Daarbij is gekeken naar waar de leden/klanten van de website naar toe zijn gegaan om te gaan slapen, in welke hostels en/of campings.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik vind de reacties van de “bekende reageerders” zeer irritant worden.
    Wat zij schrijven doet niets ter zake, kan hier niet iets aan gedaan worden?
    Nu zal ik wel het een en ander te “horen” krijgen, maar ok.
    Het is eigenlijk al vreemd dat de anderen bekenden nog niet (op elkander) gereageerd hebben.

    1. Marry wat let jou het niet meer te lezen, mensen zijn verschillend en reageren verschillend. Als je op TV iets niet leuk vind zap je ook de zender, leven en laten leven.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken