skip to Main Content
Amazon wil de Spaanse supermarktketen Día kopen
OK Diario

Amazon wil de Spaanse supermarktketen Día kopen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Amazon wil de Spaanse supermarktketen Día kopen

OK Diario

MADRID – Het gaat al een tijdje niet goed met de aandelen van de Spaanse Día supermarktketen op de beurs en de waarde van het internationale concern is flink gedaald. Mede vanwege het feit dat Día nu veel minder waard is zijn er twee gegadigden die de keten willen overnemen waaronder het Amerikaanse online warenhuis Amazon.

De interesse van Amazon in de Día keten is niet iets nieuws want het lijkt erop dat Amazon eigenaar Jeff Bezos al bijna twee jaar bezig is met gesprekken om een overname te bewerkstelligen.

Amazon zou met de koop van de Día keten een complete Supermarkt structuur kunnen aanschaffen, niet alleen de 5.400 winkels in Spanje maar ook supermarkten in Argentinië, Brazilië en Portugal.

Sinds 2015 werkt Amazon al samen met Día zoals het aanbieden van 18.000 supermarktproducten op de website van Amazon. In 2016 kwam daar ook eens samenwerking bij met Plaza de Día om de Prime klanten in Madrid, Barcelona en Valencia verse producten aan te bieden en deze binnen een of twee uur te laten bezorgen.

De Día supermarkten staan op de Kantar Worldpanel lijst op de derde plaats wat betreft hun marktaandeel in Spanje met 7,6% terwijl Mercadona met 24,9% op de eerste plaats en de Carrefour met 8,3% op de tweede plaats staan.

Amazon heeft echter een concurrent wat betreft de mogelijke aanschaf van de Día keten. Het gaat om de Russische magnaat Mikhail Fridman die nu al 25% van de Día in bezit heeft. De waarde van de Día keten wordt geschat op minder dan 1,2 miljard euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken