skip to Main Content
Staking Belgische piloten Ryanair zorgt voor 104 geannuleerde vluchten
Stock

Staking Belgische piloten Ryanair zorgt voor 104 geannuleerde vluchten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Staking Belgische piloten Ryanair zorgt voor 104 geannuleerde vluchten

Stock

MADRID – De piloten in Zweden en België gaan op vrijdag 10 augustus 24 uur staken wat volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij zal zorgen voor 22 geannuleerde vluchten uit en naar Zweden en 104 vluchten uit en naar België. In totaal zal Ryanair die dag 2.400 vluchten uitvoeren dus volgens Ryanair gaat het om een klein deel van het totaal.

Op de eigen website en via de sociale media laat Ryanair weten dat er van en naar Belgische vliegvelden 104 vluchten geannuleerd worden op vrijdag 10 augustus als gevolg van de, in hun ogen onnodige, staking van de Belgische piloten. Daaronder bevinden zich waarschijnlijk ook vluchten naar of vanuit Spaanse bestemmingen.

Volgens Ryanair heeft de luchtvaartmaatschappij zoals de wet voorschrijft reeds een week van te voren contact gezocht met de passagiers waarvan hun vluchten geannuleerd worden. Deze kunnen of een andere vlucht toegewezen krijgen of als ze willen geld terugvragen.

Spaanse piloten

De piloten van Ryanair in Spanje kunnen en mogen niet gaan staken omdat de Spaanse pilotenvakbond SEPLA een officiële klacht heeft ingediend tegen Ryanair en de onregelmatigheden waarmee het Ryanair personeel te maken heeft.

De vakbond zegt dat ondanks 12 maanden onderhandeling de Ierse low cost vliegmaatschappij weigert het Spaanse arbeidsrecht toe te passen voor de Spaanse piloten. Ryanair gebruikt voor het personeel de Ierse wetgeving welke gunstiger is voor de luchtvaartmaatschappij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken