Meer Belgen maar minder Nederlanders naar Spanje in juni

Meer Belgen en minder Nederlanders naar Spanje in juni
Beeld: Freepik

MADRID – Het aantal Belgische toeristen in de maand juni is in Spanje gestegen maar de Nederlandse toeristen kwamen iets minder naar Spanje. Gedurende het eerste half jaar daalde het aantal Nederlandse toeristen echter terwijl het aantal Belgische vakantiegangers licht steeg ten opzichte van vorig jaar.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in juni en tot en met de zesde maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In juni kwamen er 8.828.499 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een stijging van 3,2% ten opzichte van juni 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 2 miljoen (-5,3%) gevolgd door Duitsland met 1,3 miljoen (8,4%) en Frankrijk met 967.019 (8%) toeristen.

In mei daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 403.245 (-0,4%) maar steeg het aantal Belgische vakantiegangers naar 246.277 (+8,7%).

Eerste half jaar

Gedurende de eerste zes maanden tussen begin januari en eind juni zijn er 38.173.774 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 2,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 8,3 miljoen (-1,4%) gevolgd door de Duitsers met 5,3 miljoen (+3,4%), de Fransen met 4,7 miljoen (-2,2%) en de Scandinaviërs met 2,6 miljoen (-6,6%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -3,8% gedurende de eerste zes maanden naar een totaal van 1.670.697 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met 1,7% naar 1.119.197 vakantiegangers gedurende het eerste half jaar.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 8.876.828 (+2,5%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Canarische Eilanden met 6.605.237 (-2,8%) en Andalusië met 5.645.802 (+6,3%) toeristen.

De eilanden van de Balearen ontvingen dit jaar alweer 5.540.205 (+1,9%) buitenlandse toeristen gevolgd door 4.146.987 (+1%) vakantiegangers in de Valencia regio en 3.854.597 (+10,9%) toeristen in de regio Madrid (met name de stad Madrid).

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

zouden onze noorderburen dan toch slimmer zijn : )

Dat denk ik niet ??
Daar maken ze reclame ” vakantie in eigen land is top en goed voor het milieu ?? ”
Bij ons misschien ook, maar denk dat wij niet zo volgzaam zijn ??

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.