Galicische stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting voorbereidingen

Galicische stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting voorbereidingen
Beeld: Twitter

Galicische stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting voorbereidingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VIGO – Het is in Spanje inmiddels bekend dat de burgemeester van de stad Vigo in de autonome regio Galicië van zijn stad de kerststad van Spanje wil maken. Traditiegetrouw gaat die titel meestal naar Madrid of Barcelona maar Vigo heeft zoveel geld en moeite geinvesteerd in de kerstverlichting en versieringen dat deze stad in het Noordwesten van het land bekend staat als dé kerststad. En men is nu al begonnen met de voorbereidingen.

In 2020 begon men eind augustus met de voorbereidingen voor de kerstverlichting en versiering in de straten en pleinen van de stad maar in 2021 is men al begin augustus begonnen. Om opnieuw de corona-ellende een beetje te vergeten heeft de altijd lachende burgemeester Abel Caballero besloten om Vigo opnieuw op de kerstkaart te plaatsen als de best verlichte stad van Spanje. 

Dit jaar zullen er meer dan 11 miljoen ledlampen gebruikt worden, komen er meer dan 2.800 bogen met verlichting, meer dan 1.000 verlichte kerstbomen en worden er van de 1.700 straten die de stad heeft 350 versierd met verlichting. Naast al deze lichten komt er ook weer een 60 meter hoog reuzenrad (uiteraard verlicht met 200.000 LED’s) dat plaats biedt aan 192 personen in 48 gondels. Nieuw dit jaar is een skipiste die voor vertier moet gaan zorgen die naast de twee schaatsbanen komt te staan.

De burgemeester zegt dat Vigo in 2021 de hoogste kerstboom ter wereld zal hebben en ook de hoogste sneeuwpop ter wereld die drie meter hoger wordt dan de sneeuwpop van voorgaande jaren. Al deze kerstverlichting kost de stad volgens de gemeente iets minder dan 1 miljoen euro (een fractie van het budget van Madrid en Barcelona) maar levert miljoenen euro’s op in de winkels, horeca en hotels waar op sommige plaatsen de reserveringen al binnenkomen.

Tijdens de kerst in 2019 kwamen er volgens de burgemeester meer dan 4 miljoen bezoekers naar Vigo, soms met de auto maar ook georganiseerd in bussen. In 2020 was het met de corona-maatregelen zoals de anderhalve meter afstand haast onmogelijk om met duizenden tegelijk te genieten van de kerstverlichting maar in 2021 moet dat veranderen, aldus de burgemeester.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.