Galicische stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting voorbereidingen

Galicische stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting voorbereidingen
Beeld: Twitter

Galicische stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting voorbereidingen

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – Het is in Spanje inmiddels bekend dat de burgemeester van de stad Vigo in de autonome regio Galicië van zijn stad de kerststad van Spanje wil maken. Traditiegetrouw gaat die titel meestal naar Madrid of Barcelona maar Vigo heeft zoveel geld en moeite geinvesteerd in de kerstverlichting en versieringen dat deze stad in het Noordwesten van het land bekend staat als dé kerststad. En men is nu al begonnen met de voorbereidingen.

In 2020 begon men eind augustus met de voorbereidingen voor de kerstverlichting en versiering in de straten en pleinen van de stad maar in 2021 is men al begin augustus begonnen. Om opnieuw de corona-ellende een beetje te vergeten heeft de altijd lachende burgemeester Abel Caballero besloten om Vigo opnieuw op de kerstkaart te plaatsen als de best verlichte stad van Spanje. 

Dit jaar zullen er meer dan 11 miljoen ledlampen gebruikt worden, komen er meer dan 2.800 bogen met verlichting, meer dan 1.000 verlichte kerstbomen en worden er van de 1.700 straten die de stad heeft 350 versierd met verlichting. Naast al deze lichten komt er ook weer een 60 meter hoog reuzenrad (uiteraard verlicht met 200.000 LED’s) dat plaats biedt aan 192 personen in 48 gondels. Nieuw dit jaar is een skipiste die voor vertier moet gaan zorgen die naast de twee schaatsbanen komt te staan.

De burgemeester zegt dat Vigo in 2021 de hoogste kerstboom ter wereld zal hebben en ook de hoogste sneeuwpop ter wereld die drie meter hoger wordt dan de sneeuwpop van voorgaande jaren. Al deze kerstverlichting kost de stad volgens de gemeente iets minder dan 1 miljoen euro (een fractie van het budget van Madrid en Barcelona) maar levert miljoenen euro’s op in de winkels, horeca en hotels waar op sommige plaatsen de reserveringen al binnenkomen.

Tijdens de kerst in 2019 kwamen er volgens de burgemeester meer dan 4 miljoen bezoekers naar Vigo, soms met de auto maar ook georganiseerd in bussen. In 2020 was het met de corona-maatregelen zoals de anderhalve meter afstand haast onmogelijk om met duizenden tegelijk te genieten van de kerstverlichting maar in 2021 moet dat veranderen, aldus de burgemeester.