skip to Main Content
Juli en augustus waren in de provincie Málaga koeler dan normaal

Juli en augustus waren in de provincie Málaga koeler dan normaal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Ondanks de hoge temperaturen op veel plaatsen in andere delen van Andalusië blijkt dat de provincie Málaga deze zomer in de maanden juli en augustus koeler zijn geweest dan andere jaren. Sterker nog, volgens de Spaanse weerdienst Aemet was het zelfs de koelste zomer van deze eeuw. De gemiddelde temperatuur in de maand juli was 30 graden terwijl dat in de maand augustus gemiddeld 30,7 graden was.

Volgens de Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) was de gemiddelde maximale temperatuur in juli 30 graden wat hoger is dan de 29,6 graden in juli 2009 maar lager dan wat normaal is voor deze maand. De warmste maand ooit wat betreft de gemiddelde maximale temperaturen was juli van 2015 toen het kwik steeg naar 33,3 graden gemiddeld. Het gaat dan om metingen sinds 1942 toen de Aemet hiermee is begonnen.

De maand augustus was zoals gebruikelijk warmer dan de maand juli waarbij het gemiddelde is geëindigd op 30,7 graden, slechts een klein beetje warmer dan de maanden augustus in 2005 en 2002. Ook de minimale temperaturen in de provincie Málaga waren anders dan normaal en waren iets hoger met 26,4 graden in augustus en 25 graden in juli.

De weersomstandigheden aan de kust van de provincie Málaga zijn echter heel anders dan in het achterland zoals de regio Antequera waar men gedurende 17 dagen hogere temperaturen van 40 garden heeft gehad. Ook de stad Málaga heeft enkele dagen gehad waarbij de temperaturen oplopen tot 40 graden of meer, iets wat ook geldt voor de regio Axarquía.

Nu is men aangekomen in september en gaan de temperaturen normaal gesproken naar beneden maar veel inwoners van de provincie werden maandag verrast door de effecten van de “terral” waarbij het kwik plots weer opliep tot 35 graden terwijl het ook de rest van deze week nog wel tussen de 28 en 30 graden zal blijven.

Ben je woonachtig in de provincie Málaga of ben je daar gedurende de maanden juli en augustus geweest, wat is dan jouw ervaring? Was het inderdaad koeler dan normaal of juist niet? Graag horen we jouw mening 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken