skip to Main Content
Andalusië wil geen vrijgezellenfeesten meer
Pixabay

Andalusië wil geen vrijgezellenfeesten meer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Andalusië wil geen vrijgezellenfeesten meer

Pixabay

SEVILLA – De grootste steden van Andalusië, te weten Granada, Málaga, Córdoba en Sevilla hebben hun krachten gebundeld om een oplossing te vinden voor het probleem van de vrijgezellenfeesten. De laatste jaren zijn er steeds meer van dit soort feesten te vinden op straat in deze steden, iets wat steeds makkelijker lijkt te worden met de hogesnelheidstrein, goedkope appartementen en zelfs organisaties die complete pakketten aanbieden.

Terwijl de deelnemers aan de vrijgezellenfeesten veel plezier hebben zijn de inwoners van deze steden niet zo blij met deze conflictueuze “fiestas de despedida”. In sommige steden zoals Granada zijn grote groepen feestende jongeren niet meer toegestaan in hotels, appartementen, bars en restaurants. Maar ook andere steden zoals Málaga, Sevilla en Córdoba hebben steeds meer last van de vrijgezellenfeesten.

De meeste van deze vrijgezellenfeesten komen op een vrijdagmiddag aan en vertrekken weer op zondagavond na een weekend lang feesten en slapeloze nachten voor de inwoners van de steden. Soms zijn er 15 tot 20 groepen feestende jongeren te zien die vaak gekleed gaan in carnaval achtige kleding waarbij dats soms erg banaal kan zijn.

Het is niet zo dat de gemeenten in de steden de vrijgezellenfeesten willen afschaffen maar zolang er geen respect is voor de inwoners van de stad zal het altijd een probleem blijven. Daarnaast vinden steeds meer horecaondernemers in de steden dat het beter is om één euro van een “kwaliteitstoerist” te ontvangen dan 100 euro van de “low-cost-vrijgezellenfeest-toerist”.

Sommige steden zoals Granada en Málaga hebben er nu ook voor gekozen om meer politieagenten op straat te laten surveilleren in de weekenden om de groepen feestende en schreeuwende jongeren onder controle te houden. Er  wordt gecontroleerd op geluidsoverlast, drinken op straat dronkenschap en wildplassen.

De vrijgezellenfeesten zorgen niet alleen voor problemen in de Andalusische steden maar ook op andere plaatsen. In Andalusië zijn het vaak Spanjaarden terwijl bijvoorbeeld in Benidorm, Barcelona en Palma de Mallorca het vaak om buitenlanders gaat waarbij dat in de meeste gevallen Britten en/of Duitsers zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Tja, het zijn voornamelijk Engelsen die dat soort ongein leuk vinden. En die blijven na de Brexit vanzelf weg. Dan wordt het nl. veels te duur en te ingewikkeld met misschien wel visa aanvragen en strenge grens controles. Het probleem lost zich dan vanzelf weer op.

    Omdat de gewone Engelse toeristen, wel de grootste hap in het zuiden van Spanje, ook wegblijven zullen die steden over een jaar terugverlangen naar de tijden dat een stelletje ongeregeld wel lekker de muntjes lieten rollen…..

      1. Volgens mij gaat het inderdaad ook over Spaanse vrijgezellenfeesten. Niet zozeer over buitenlanders.
        Spaanse feestvierders zijn toch zeer zeker ook erg luidruchtig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken