Franse Pers prijst snelheid van de Spaanse vaccineringscampagne

Franse Pers prijst snelheid van de Spaanse vaccineringscampagne
Beeld: Freepik

Franse Pers prijst snelheid van de Spaanse vaccineringscampagne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje is er in geslaagd de zomer af te sluiten met meer dan 70 procent van de bevolking volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat maakt het land één van de internationale leiders wat betreft de vaccinatiegraad. In de Franse pers wordt duiding gegeven van waar dat succesverhaal precies komt.

Het succes van de Spaanse vaccinatiecampagne heeft het land tot een voorbeeldleerling gemaakt in het buitenland. Ook in Frankrijk ging dat niet onopgemerkt voorbij, en verschillende Franse media prijzen het succes van hun zuiderburen.

De krant La Depeche du Midi noemt Spanje ‘één van de beste leerlingen van Europa’, dankzij de Spaanse bevolking zelf; volgens de krant de ware verantwoordelijke van het succes.

Volgens La Depeche du Midi heeft de Spaanse bevolking haar vertrouwen in de wetenschap bewezen, waardoor ze zich massaal liet vaccineren zonder grote druk van bovenaf. Zij toonde ook haar solidariteit, zich vaccinerend om de zwaksten van de maatschappij te beschermen tegen deze pandemie. Een houding die natuurlijk voor een stuk aangewakkerd werd door de zware eerste golf in Spanje.

Een paar weken terug prees ook de krant Le Parisien de snelle Spaanse campagne als een voorbeeld voor de rest van Europa. Ook het nieuwsmedium Slate, herhaalde dat Spanje de ster van de EU is wanneer het op vaccinatie aankomt. Zij wees ook specifiek op het systeem dat gebaseerd is op leeftijd als één van de ingrediënten die tot succes leidden.

Ondertussen heeft premier Pedro Sánchez ook de volgende doelstelling vastgelegd. Nu de 70 procent bereikt is, wil de premier zo snel mogelijk naar 90 procent van de bevolking streven. Terwijl men eerst dacht dat groepsimmuniteit bereikt kon worden met een lager percentage, blijken de varianten die drempel toch op 90 procent te hebben gelegd. “Vandaag hebben we 70 procent van de bevolking gevaccineerd.”, besloot de premier, “Maar we zijn 100 procent trots op ons land in deze strijd die we koste wat het kost zullen winnen.”

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.