Overleden Nederlander in tent op 3.000 meter hoogte in de Pyreneeën gevonden

Overleden Nederlander in tent op 3.000 meter hoogte in de Pyreneeën gevonden
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Overleden Nederlander in tent op 3.000 meter hoogte in de Pyreneeën gevonden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – De Guardia Civil reddingsdienst heeft dit weekend in een tent op 3.000 meter hoogte in de bergen van Panticosa in de Pyreneeën het lichaam van een 46-jarige Nederlander gevonden. Alles wijst erop dat de Nederlander op natuurlijke wijze is overleden want de politie heeft vooralsnog geen bewijzen van een gewelddadige dood gevonden. Autopsie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak was.

De Nederlander lag in een tent op 3.000 meter hoogte bij de westelijke piek van de Infiernos bij de gemeente Panticosa in de Valle de Tena, provincie Huesca (Aragón). De Guardia Civil moest met een helikopter naar de plaats waar de Nederlander in de tent lag vliegen om de 46-jarige overleden man weg te halen. Maar omdat er veel lage wolken waren werden de reddingswerkers bij de Ibón de Tebarray gedropt om daar vandaan 50 minuten te voet naar de tent te gaan.

Meer informatie over de identiteit van de Nederlandse bergwandelaar is niet bekend gemaakt door de Guardia Civil. De politie moest dit weekend nog zes keer in actie komen om andere bergwandelaars te redden uit een moeilijke situatie zoals bij de gletsjer van Aneto, in Escarrilla en bij de Ibón de Vallibierna waar iemand gevallen was en hoofdletsel had opgelopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.