Search
menu
Search

Overleden Nederlander in tent op 3.000 meter hoogte in de Pyreneeën gevonden

Overleden Nederlander in tent op 3.000 meter hoogte in de Pyreneeën gevonden
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Overleden Nederlander in tent op 3.000 meter hoogte in de Pyreneeën gevonden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De Guardia Civil reddingsdienst heeft dit weekend in een tent op 3.000 meter hoogte in de bergen van Panticosa in de Pyreneeën het lichaam van een 46-jarige Nederlander gevonden. Alles wijst erop dat de Nederlander op natuurlijke wijze is overleden want de politie heeft vooralsnog geen bewijzen van een gewelddadige dood gevonden. Autopsie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak was.

De Nederlander lag in een tent op 3.000 meter hoogte bij de westelijke piek van de Infiernos bij de gemeente Panticosa in de Valle de Tena, provincie Huesca (Aragón). De Guardia Civil moest met een helikopter naar de plaats waar de Nederlander in de tent lag vliegen om de 46-jarige overleden man weg te halen. Maar omdat er veel lage wolken waren werden de reddingswerkers bij de Ibón de Tebarray gedropt om daar vandaan 50 minuten te voet naar de tent te gaan.

Meer informatie over de identiteit van de Nederlandse bergwandelaar is niet bekend gemaakt door de Guardia Civil. De politie moest dit weekend nog zes keer in actie komen om andere bergwandelaars te redden uit een moeilijke situatie zoals bij de gletsjer van Aneto, in Escarrilla en bij de Ibón de Vallibierna waar iemand gevallen was en hoofdletsel had opgelopen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?