Privé vliegtuig dat van Jerez de la Frontera naar Keulen vloog is in zee gestort

Privé vliegtuig dat van Jerez de la Frontera naar Keulen vloog is in zee gestort
Beeld: Voorbeeldfoto Cessna / Canva

Privé vliegtuig dat van Jerez de la Frontera naar Keulen vloog is in zee gestort

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

JEREZ DE LA FRONTERA – Zondagmiddag is een privé vliegtuig dat van het vliegveld Jerez de la Frontera naar Keulen op weg was, is na een vreemde vliegroute in de Oostzee voor de kust van Letland en Zweden neergestort. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. Aan boord waren  vier personen met de Duitse nationaliteit.

Volgens de Duitse pers waren er vier inzittenden aan boord: de piloot, een man, een vrouw en hun dochter. Volgens deze website gaat het om Duitsers, waarvan drie van dezelfde familie met een vakantiewoning in Zahara de los Atunes in Cádiz. Feit is dat het Cessna vliegtuig met nummer OE-FGR vanuit Zuid-Spanje op weg was naar Keulen in Duitsland en een vreemde route vloog.

Tijdens de vlucht veranderde de piloot meerdere keren van route, de reden daarvoor is onbekend. Mede vanwege deze vreemde koerswijzigingen werden NAVO straaljagers van Spanje en Frankrijk naar het verdachte vliegtuig gestuurd.

Volgens de Zweedse autoriteiten zagen de piloten echter niemand in de cockpit zitten terwijl ze ook geen contact konden krijgen met het vliegtuig. Daarna werd het ‘spookvliegtuig’ ook nog begeleid door een Eurofighter van Zweden en een F-16 van Denemarken. De piloten van deze laatste straaljager zagen hoe het vliegtuig hoogte verloor en in zee stortte. 

Inmiddels zijn reddingsdiensten uit Zweden en Letland begonnen met de zoektocht naar wrakstukken die gezien zijn in zee 100 km ten westen van het Zweedse eiland Gotland en voor de Letse stad Ventspils. Er is waarschijnlijk geen kans dat er overlevenden zijn.

Ga naar de inhoud