skip to Main Content
Britten nog steeds de grootste groep huizenkopers in Spanje

Britten nog steeds de grootste groep huizenkopers in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sevende12aMADRID – De buitenlanders zijn goed voor een 12,7% van de totale huizenverkopen in heel Spanje, aldus de cijfers van registratie college. Gedurende het eerste half jaar van 2015 werden er zo’n 18.551 woningen verkocht aan buitenlanders, met name op de Balearen en Canarische Eilanden en in de Comunidad Valenciana, Murcia, Andalusië en Catalonië.

Terwijl 12,7% van de totale woningverkopen in het land werd gerealiseerd door buitenlanders was van dat aantal weer 20% afkomstig uit Groot Brittannië. Het zijn de Britten die als grootste groep kopers uit de bus zijn gekomen. De Britten worden gevolgd door de Franse kopers die goed zijn voor 8,1%, de Duitsers die goed zijn voor 7,6% en de Belgen met 6,4%. Ook de Zweden met 5,5% en de Italianen met 5,3% deden het niet verkeerd als huizenkopers. Op de lijst komen de Nederlanders voor met slechts 2,4% van het totaal aantal verkopen aan buitenlanders.

Gedurende het eerste half jaar werden er 18.551 woningen door buitenlanders gekocht. 17.307 van deze woningen werden gekocht door buitenlanders die ingeschreven staan in het land en 1.244 door buitenlanders die niet ingeschreven staan in Spanje.

Om het proces van aanschaf van woningen in Spanje makkelijker en duidelijker te maken voor de buitenlanders, heeft de Colegio de Registradores een handleiding in het Engels uitgebracht met daarin alle handelingen omschreven die men moet doen en waar men rekening mee moet houden bij de aanschaf van een woning in Spanje. Men is ook bezig met andere talen zoals Duits en Frans en wie weet zelfs Nederlands – (Remco Stoffer)

De Gids in het Engels is hier te lezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken