skip to Main Content
Caminito del Rey tot eind dit jaar gratis en daarna tegen kleine entreeprijs te bewandelen

Caminito del Rey tot eind dit jaar gratis en daarna tegen kleine entreeprijs te bewandelen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito14aÁLORA – De inmiddels wereldbekende Caminito del Rey wandeling is tot eind dit jaar gratis. Vanaf januari wordt er een kleine entreeprijs gevraagd al is deze nog niet bekend gemaakt door de Diputación de Málaga. In een eerder bericht in augustus werd gezegd dat de wandeling tot eind maart 2016 gratis zou blijven maar dat blijkt nu begin januari te zijn.

Een van de redenen om entreegeld te gaan vragen is het feit dat er diverse keren weliswaar gratis kaarten besteld zijn, iets wat vaak moeilijk is, terwijl die daarna niet gebruikt werden doordat de mensen niet kwamen opdagen. Met zo’n grote vraag naar entreekaarten kan men uitval niet permitteren en dus zal men overgaan op entreekaarten tegen betaling. Daarnaast zal het entreegeld gebruikt worden voor onderhoud van de Caminito del Rey en omgeving.

Tussen 28 maart en 30 september 2015 kwamen er 160.000 mensen naar de Caminito del Rey om deze te bewandelen, aantallen die men niet voorspeld had van te voren. Met de gratis kaarten die voor de komende drie maanden binnen no-time weer werden weggegeven, daarbij opgeteld zal de Caminito eind dit jaar 200.000 bezoekers hebben gehad. Ook de economische impact op de omgeving zal groter worden dan de eerst gedachte 18 miljoen euro maar over welke cijfers het gaat is nog niet helemaal bekend.

Een groot deel van de bezoekers van de Caminito del Rey was afkomstig uit de provincie Málaga zelf en uit andere delen van Spanje. Uiteraard ontbraken ook de internationale bezoekers niet waaronder Scandinaviërs, Duitsers, Britten, Fransen, Amerikanen, Belgen en Nederlanders. Meer dan 90 kranten uit de hele wereld hebben aandacht besteedt aan de Caminito del Rey en diverse tv-stations hebben opnamen gemaakt van de steeds populairder worden “ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld” Caminito del Rey – (Remco Stoffer)

Bron: La Opinión de Málaga

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken