skip to Main Content
Salarissen van burgemeesters Spanje bekend gemaakt
20 Minutos

Salarissen van burgemeesters Spanje bekend gemaakt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Salarissen van burgemeesters Spanje bekend gemaakt

20 Minutos

MADRID – Terwijl de burgemeester van de hoofdstad van Spanje een salaris heeft van 101.000 euro per jaar zijn er 2.700 burgemeesters in Spanje die geen enkele vergoeding krijgen voor hun functie. De Spaanse overheid heeft een lijst bekend gemaakt met daarop de jaarsalarissen van de burgemeesters in Spanje.

Spanje heeft 8.123 gemeenten die in principe allemaal een burgemeester hebben en die in principe allemaal een vergoeding krijgen voor deze functie van “alcalde”. Er zijn echter 2.700 burgemeesters die geen enkele vergoeding krijgen voor hun activiteiten en dat als nevenactiviteiten erbij doen. Het gaat daarbij altijd om kleine gemeenten.

Grotere steden in Spanje hebben echter wel burgemeesters met een salaris. De burgemeester die het meeste verdient is die van de grootste stad, de hoofdstad van Spanje Madrid waar Manuela Carmena 101.000 euro als jaarsalaris heeft. De burgemeester van Barcelona, Ada Colau verdient jaarlijks 100.000 euro al staat deze Catalaanse stad niet op de lijst omdat de gemeente de gegevens niet heeft vrijgegeven.

De burgemeester van Bilbao heeft een jaarsalaris van 90.409 euro en die van Valencia 82.602 euro. Verder staan er op de lijst in de top 10 de burgemeesters van Vitoria met 81.860 euro, Getxo met 79.151 euro, San Cristóbal de la Laguna met 79.018 euro, Almería 77.677 euro, Alcobendas 76.507 euro, Las Rozas (Madrid) 76.507 euro en Pozuelo de Alarcón met 76.507 euro.

Er moet wel bijgezegd worden dat de burgemeesters van de politieke partij Podemos (en de verschillende gelinkte partijen) zoals in Madrid, Barcelona en Cádiz een deel van hun salaris aan sociale projecten doneren waardoor ze zelf dus in principe minder verdienen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Podemos en co geven geld aan sociale projecten waar dan hun aanhang of familie werken betalen daardoor minder belastingen , maar het geld blijft onder hun , dus een beetje fraude ,hier in belgie gebeurd het ook geld geven aan MGO’s waar hun aanhang werken ,

  2. Podemos en co geven geld aan sociale projecten waar dan hun aanhang of familie werken betalen daardoor minder belastingen , maar het geld blijft onder hun , dus een beetje fraude ,

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken