skip to Main Content
Spaanse rechter zegt dat Ryanair geen vergoeding hoeft te betalen vanwege stakingen
Archieffoto

Spaanse rechter zegt dat Ryanair geen vergoeding hoeft te betalen vanwege stakingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse rechter zegt dat Ryanair geen vergoeding hoeft te betalen vanwege stakingen

Archieffoto

BARCELONA – Een rechter in Barcelona heeft naar aanleiding van een zaak die was aangespannen door twee Spaanse Ryanair reizigers besloten dat de Ierse low cost vlieger geen schade hoeft te betalen om de gedupeerde reizigers te vergoeden voor de problemen en kosten die werden gemaakt naar aanleiding van de stakingen van het cabinepersoneel.

Een beetje goed nieuws voor Ryanair na een moeilijke zomer vol met stakingen en annuleringen. Een rechter in Barcelona heeft namelijk besloten dat Ryanair geen vergoeding hoeft te betalen voor de problemen die zijn ontstaan door een staking van het cabinepersoneel in Portugal afgelopen april. Volgens de rechter ging het om buitengewone omstandigheden die buiten de controle van het bedrijf vallen.

Het gaat in dit geval om een rechtszaak die tegen Ryanair werd aangespannen door Jonatan Pineda en Noelia Godoy die vanwege een staking van het cabinepersoneel in Portugal in april niet van Porto naar Barcelona konden vliegen. Het tweetal werd gedwongen om een andere vlucht te boeken en extra kosten te maken van 500 euro voor de nieuwe tickets. Zij wilden dat Ryanair die kosten zou vergoeden maar de Ierse vliegmaatschappij weigerde dat te doen.

Ryanair zegt dat zij als maatschappij aan alle wettelijke verplichtingen heeft voldaan door de passagiers van te voren op de hoogte te stellen van de annulering van de vlucht (via e-mail en SMS) en dat het stel restitutie kon krijgen van de betaalde ticketprijs. Daarnaast voldeed Ryanair aan de verplichting van het aanbieden van een alternatieve vlucht als gevolg van de buitengewone omstandigheden van een interne staking.

De rechter in Barcelona is het daar mee eens en heeft Ryanair in deze zaak gelijk gegeven waardoor de Ierse luchtvaartmaatschappij geen vergoeding hoeft te betalen aan de reizigers.

De buitengewone omstandigheden waar naar verwezen wordt kunnen o.a. te maken hebben met meteorologische omstandigheden die van invloed zijn op de uitvoering van een vlucht, onverwachte tekorten in de veiligheid, gevallen van politieke instabiliteit, veiligheidsrisico’s en stakingen die de op de activiteiten van invloed zijn. De Ierse luchtvaartmaatschappij is vrijgesteld van compensatie vanwege het laatste punt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Ik begrijp uw reactie niet helemaal. Er staat toch heel duidelijk dat Ryan air aan al haar verplichtingen heeft voldaan? Als u een email of sms krijgt dat uw vlucht niet doorgaat en er een alternatief wordt geboden , gaat u dan toch een ander ticket boeken ? Ik denk eigenlijk van wel. En als u denkt dat het mijn grote vrienden zijn dan heeft u het mis, ik heb ook nog een claim lopen bij Ryan air en wel om 3 uur vertraging en in een ander land aankomen dan Nederland.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by