skip to Main Content
Vader vergeet baby in auto die overlijdt als gevolg van de hitte in Madrid
El Mundo

Vader vergeet baby in auto die overlijdt als gevolg van de hitte in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Baby overlijdt in auto nadat vader haar vergeten was

El Mundo

MADRID – Een vader heeft in de haast of stress zijn baby van 21 maanden vergeten uit de auto te halen om deze af te geven aan de medewerkers van een crèche. De baby heeft daarna bijna de hele dag alleen in de auto gezeten terwijl het buiten 29 graden was waardoor de temperatuur in de auto opliep tot 40 graden of meer.

Afgelopen woensdag is voor een 43-jarige vader in Madrid een nachtmerrie werkelijkheid geworden nadat hij per abuis zijn 21 maanden jonge baby alleen achterliet in zijn auto. De vader had die ochtend in de wijk Sanchinarro in Madrid zoals elke doordeweekse dag zijn auto geparkeerd voor de crèche waar hij zijn dochter naar toe moest brengen, een dagelijkse routine. Dit keer ging er echter iets mis.

Nadat hij de auto geparkeerd had bijna voor de deur van de crèche stapte hij uit en nam hij zoals elke werkdag de metro naar zijn werk. Hij was daarbij compleet vergeten dat zijn jonge dochter nog in de auto aanwezig was. Uiteindelijk kwamen ze daar achter omdat de moeder rond 15.50 uur haar dochter wilde ophalen waarbij de medewerkers van de crèche zeiden dat de baby die dag niet was gekomen.

De 39-jarige moeder belde daarop haar man die meteen moest bekennen dat hij vergeten was zijn dochter uit de auto te halen. De auto werd om 9 uur geparkeerd en pas om 16 uur kon de moeder de auto openen met de reservesleutel om de schrik van haar leven te krijgen en haar baby levenloos in de oververhitte auto aan te treffen.

Die dag was het 29 graden in Madrid maar liep de temperatuur in de gesloten auto op tot 40 graden of meer. Niemand op straat kon echter zien dat de baby in de auto zat want deze heeft getinte ramen.

Na deze trieste gebeurtenis werd de vader aangehouden vanwege roekeloos gedrag en doodslag en werd hij ondervraagd door de politie. Daarbij heeft hij o.a. aangegeven dat hij werd gebeld op zijn telefoon en dat hij daardoor compleet zijn dochter was vergeten. Later die dag werd hij echter weer vrijgelaten in afwachting van een mogelijke rechtszaak. De man is er logischerwijze helemaal kapot van, is in een shock en krijgt net zoals zijn vrouw psychologische hulp.

Volgens het Spaanse strafboek zou de vader 1 tot 4 jaar celstraf kunnen krijgen vanwege doodslag wegens onvoorzichtigheid maar kenners verwachten niet dat de vader de gevangenis in zal gaan. De moeder en vrouw van de verdachte heeft ook geen aanklacht tegen haar echtgenoot ingediend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Aangezien dit niet de eerste keer is dat ik zoiets lees, lijkt het mij een goed idee dat een crèche contact opneemt met één van de ouders als een kind niet wordt gebracht, terwijl dat normaal wel het geval zou zijn. Een kleine moeite die soms groot verdriet bespaart….

  2. Ik vind dit soort verhalen altijd diep triest maar vooral ongelovelijk. Hoe kun je in hemelsnaam je kind vergeten, ik kan daar met de pet niet bij.

    1. Eerlijk gezegd ik ook niet, maar de man bleek te zijn afgeleid door een telefoontje van de zaak, schijnbaar was het erg druk op het werk. Vrij normaal in Spanje waar de norm het uitbuiten van de werknemer is. Ik hoop dat hij zijn werkgever aanklaagt. Door werkdruk en stress is hij nu zijn kind kwijt.

    2. Zo’n drama’s gebeuren elders ook. Het is zelfs een collega van mij ooit overkomen.Hij moest die dag een belangrijke briefing geven, en was daar enorm mee bezig. Het kindje was in slaap gevallen en muisstil in de auto, en ja, het was te laat toen de crèche effectief hem kon bereiken. De telefoon stond op stil door de briefing.

    3. Dat vind ik ook. Vaak hoop ik dat ik het verkeerd heb maar bij het lezen van dit soort berichten ga ik altijd twijfelen er zijn heel veel aanleidingen die het resultaat van dit soort acties kunnen zijn b.v. Hoe is de relatie man versus vrouw etc, etc.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken