Binnenruimtes nachthoreca in Catalonië open alleen met vaccinatie- of negatief coronatest bewijs

Binnenruimtes nachthoreca in Catalonië open maar met vaccinatie- of negatief coronatest bewijs
Beeld: Europa Press

Binnenruimtes nachthoreca in Catalonië open alleen met vaccinatie- of negatief coronatest bewijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Vanaf vrijdag 8 oktober mogen de binnenruimtes van de nachthoreca in de autonome regio Catalonië weer open. Het zal de eerste keer zijn in anderhalf jaar tijd, met uitzondering van enkele dagen in juni 2021, dat de discotheken, nachtclubs, nachtbars, danszalen en karaokebars weer gasten binnen mogen ontvangen. Maar deze gasten mogen alleen binnen als ze een vaccinatiebewijs of een bewijs van een negatieve coronatest laten zien. 

In principe mogen de binnenruimtes van de nachthoreca in Catalonië vanaf vrijdag 8 oktober weer open maar dat hangt af van de beslissing van het regionale Hooggerechtshof omtrent de toegangsbewijzen. De regionale overheid moet namelijk goedkeuring krijgen om vaccinatiebewijzen en/of negatieve coronatest bewijzen te mogen vragen. Die toestemming moet gegeven worden door het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC).

Als die toestemming voor vrijdag 8 oktober komt dan mogen de binnenruimtes in de nachthoreca zoals discotheken, nachtclubs, karaokebars, nachtbars, pubs en danszalen weer gasten ontvangen met een capaciteit van 70%. Het is daarnaast verplicht om een mondkapje te dragen als men niets nuttigt. Het zal ook weer mogelijk zijn om te dansen maar dan wel met het mondkapje op. De openingstijden zijn zoals voor de corona-crisis en zijn afhankelijk van de vergunningen van de nachthoreca zaken.

Sinds 23 september mag de nachthoreca weer open zijn in Catalonië maar alleen de buitenruimtes zoals de terrassen en maximaal tot 3 uur ‘s nachts. Dat houdt echter in dat veel discotheken etc. nog steeds gesloten zijn omdat ze geen buitenruimtes hebben. De nachthoreca-sector was toen niet blij met de halve maatregelen maar ontvangt de veranderingen vanaf 8 oktober als positief maar ziet het nog steeds als niet genoeg.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.