menu: rubrieken, zoeken & meer

Binnenruimtes nachthoreca in Catalonië open alleen met vaccinatie- of negatief coronatest bewijs

Binnenruimtes nachthoreca in Catalonië open maar met vaccinatie- of negatief coronatest bewijs
Beeld: Europa Press

Binnenruimtes nachthoreca in Catalonië open alleen met vaccinatie- of negatief coronatest bewijs

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanaf vrijdag 8 oktober mogen de binnenruimtes van de nachthoreca in de autonome regio Catalonië weer open. Het zal de eerste keer zijn in anderhalf jaar tijd, met uitzondering van enkele dagen in juni 2021, dat de discotheken, nachtclubs, nachtbars, danszalen en karaokebars weer gasten binnen mogen ontvangen. Maar deze gasten mogen alleen binnen als ze een vaccinatiebewijs of een bewijs van een negatieve coronatest laten zien. 

In principe mogen de binnenruimtes van de nachthoreca in Catalonië vanaf vrijdag 8 oktober weer open maar dat hangt af van de beslissing van het regionale Hooggerechtshof omtrent de toegangsbewijzen. De regionale overheid moet namelijk goedkeuring krijgen om vaccinatiebewijzen en/of negatieve coronatest bewijzen te mogen vragen. Die toestemming moet gegeven worden door het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC).

Als die toestemming voor vrijdag 8 oktober komt dan mogen de binnenruimtes in de nachthoreca zoals discotheken, nachtclubs, karaokebars, nachtbars, pubs en danszalen weer gasten ontvangen met een capaciteit van 70%. Het is daarnaast verplicht om een mondkapje te dragen als men niets nuttigt. Het zal ook weer mogelijk zijn om te dansen maar dan wel met het mondkapje op. De openingstijden zijn zoals voor de corona-crisis en zijn afhankelijk van de vergunningen van de nachthoreca zaken.

Sinds 23 september mag de nachthoreca weer open zijn in Catalonië maar alleen de buitenruimtes zoals de terrassen en maximaal tot 3 uur ‘s nachts. Dat houdt echter in dat veel discotheken etc. nog steeds gesloten zijn omdat ze geen buitenruimtes hebben. De nachthoreca-sector was toen niet blij met de halve maatregelen maar ontvangt de veranderingen vanaf 8 oktober als positief maar ziet het nog steeds als niet genoeg.