skip to Main Content
Het was geen UFO maar ruimteafval wat terecht kwam in Murcia

Het was geen UFO maar ruimteafval wat terecht kwam in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

afval1aMURCIA – Dankzij de hulp van de inwoners van het dorp Mula in de provincie Murcia kon de Guardia Civil het object lokaliseren waarvan men in eerste instantie dacht dat het om een UFO ging. Nadat de agenten het object geïnspecteerd hadden bleek het echter te gaan om ruimteafval. Uit voorzorg voor eventueel radioactief afval werd de omgeving afgesloten.

Er kwamen bij de politie meldingen binnen dat er iets gezien was wat uit de lucht was gevallen en wat leek op iets van een UFO. Nadat boeren het object hadden gevonden werd de politie gebeld en wees een onderzoek uit dat het “slechts” om ruimteafval ging. Het object heeft een diameter van 70 centimeter en weegt tussen de 15 en 20 kilo, stel je dus voor als je dit op je kop zou krijgen.

Meteen na de ontdekking dat het om ruimteafval ging werd de omgeving afgesloten uit angst voor radioactiviteit. Dit bleek later echter niet zo te zijn en iedereen kon weer opgelucht ademhalen.

Volgens de krant El Mundo zou het om een onderdeel kunnen gaan van de brandstofopslag van een raket. Soortgelijk afval is al eerder gevonden op aarde, te weten in Zuid Afrika en Brazilië – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken