skip to Main Content
Personeel Amazon Madrid dreigt opnieuw met stakingen
EFE

Personeel Amazon Madrid dreigt opnieuw met stakingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De vakbonden van het personeel van het grootste Amazon distributiecentrum in San Fernando de Henares nabij Madrid hebben aangegeven dat ze waarschijnlijk opnieuw gaan staken. De bedoeling is dat het personeel op een van de drukste dagen van het jaar, Black Friday, het werk gaat neerleggen. Daarnaast zijn er meer data gepland om te gaan staken.

Het is niet de eerste keer en zoals het er nu naar uitziet zal het ook niet de laatste keer zijn dat het personeel van Amazon nabij Madrid het werk gaat neerleggen tijdens stakingen. Dit keer hebben ze gekozen voor de Black Friday op 23 en 24 november, een van de drukste dagen van internetverkopen. Afgelopen maart en in juli (op Prime Day) werd er ook al gestaakt door het personeel.

Naast 23 en 24 november willen de vakbonden ook op 7 en 9 december tijdens de “puente de la Constitución” en op 15 en 30 december en 3 januari het werk neerleggen als Amazon niet de arbeidsomstandigheden verbeterd van het personeel in het grootste distributiecentrum van Spanje.

De stakingen zijn gepland maar het is nog niet zeker dat deze doorgaan omdat de vakbonden CGT en CCOO op antwoord wachten van de directie van Amazon. Deze twee vakbonden vertegenwoordigen echter slechts 25% van het personeel terwijl een groot deel is aangesloten bij de vakbonden UGT en CSIT die op dit moment niet meedoen met de stakingen. Binnen het bedrijf is dus grote verdeeldheid onder het personeel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Terechte staking . Die Bezos, met afstand de rijkste man op aarde , moest zich schamen om zijn personeel hier in Spanje voor zo’n grijpstuiver te laten werken. Hier worden fatsoensnormen grof overschreden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken