Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (31)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (31)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Vondst van Nazi bom zorgt voor evacuatie Angelina Jolie

FUERTEVENTURA – Er wordt opnieuw een Hollywood bioscoopfilm opgenomen op het Canarische Eiland Fuerteventura. Dit keer met niemand minder dan Angelina Jolie in de hoofdrol. Het gaat om een nieuwe Marvel film genaamd ‘Eternals’ of in het Spaans ‘Los Eternos’. Maar volgens de Britse sensatiekrant The Sun was er op de filmset paniek toen men een oude Nazi bom vond in  Cofete, een basis voor de onderzeeërs van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom moest voor de veiligheid de hele filmcrew inclusief de acteurs Angelina Jolie en Richard Madden (bekend van The Game of Thrones) geëvacueerd worden maar er is geen sprake van paniek.

Bankovervallers gearresteerd in Orihuela

ALICANTE – Agenten van de Policía Nacional hebben in Orihuela (Alicante) twee Spaanse bankovervallers gearresteerd. De overval vond plaats op 17 oktober in een niet nader genoemd bankkantoor waarbij de overvallers gewapend met pistolen 12.000 euro buit wisten te maken. De bankovervallers wisten te ontsnappen maar na een analyse van alle beveiligingscamera’s zowel in de bank alsook in de omgeving op straat en bij andere nadere bedrijven heeft men uiteindelijk op 28 oktober twee Spanjaarden van 32 en 63 jaar oud kunnen arresteren.

22 padel surfers gered uit benarde situatie tijdens wilde zee in Javea

ALICANTE – Het afgelopen weekend hebben de reddingsdiensten van de politie, brandweer en kustwacht hard en moeilijk moeten werken om 22 padel surfers te redden in Javea. De 22 personen waren vanuit Valencia naar Javea gekomen om vanaf het Granadella strand over zee via SUPPEN (SUP staat voor Stand Up Paddling) langs de kust te varen. Maar de wilde zee zorgde ervoor dat men vanwege de veiligheid beschutting moest zoeken in de baai van En Caló in Javea.

Het probleem was dat deze baai alleen via de zee te bereiken is maar er was geen mogelijkheid dat de groep uit de beschutte baai kon komen. Daarom werd er hulp ingeschakeld, ook omdat er een kind en een gewonde vrouw waren. Uiteindelijk heeft men met man en macht door middel van helikopters in diverse groepen de SUPPERS moeten evacueren. De politie is nu wel met een onderzoek begonnen naar het bedrijf dat deze excursie organiseerde terwijl bekend was dat de zee wild zou zijn.

Discotheek Pacha in Barcelona tijdelijk gesloten

BARCELONA – Op last van de gemeente Barcelona is de Pacha discotheek in de Port Olimpic tijdelijk gesloten. De Pacha moet 15 dagen dicht omdat de discotheek niet voldeed aan de veiligheidseisen. Ondanks de protesten van de eigenaren van het lokaal en pogingen om deze beslissing via officiële manieren teniet te doen, zal men zich toch houden aan de tijdelijke sluiting van twee weken. 

Poging tot diefstal bij de MediaMarkt in Gerona

GERONA – In Gerona hebben dieven geprobeerd een MediaMarkt te beroven door met volle vaart in de nacht van zondag op maandag tegen de deuren van de winkel te rijden. De palen die voor de winkeldeuren staan en de verstevigde deuren zelf zorgden er echter voor dat de diefstal mislukte en de auto total loss achter lieten. Ook probeerden de dieven nog met de winkelwagentjes de deuren kapot te krijgen maar ook dat mislukte.

Troonopvolgster Leonor geeft toespraak in perfect Catalaans

BARCELONA – Net zoals haar vader Koning Felipe VI spreekt ook de troonopvolgster Prinses Leonor perfect Spaans, Engels en Catalaans. Met name dat laatste wisten veel mensen niet maar als toekomstige Koningin van heel Spanje moet ze net zoals haar vader de officiële talen van Spanje kennen, zeker als je Princesa de Girona bent. Daarom gaf zij haar toespraak tijdens de Princesa de Girona 2019 prijsuitreiking op maandag in Barcelona in het Spaans en Catalaans.

Politie onderzoekt beschieting honden in Mazarrón

MURCIA – De Guardia Civil is een onderzoek gestart naar de schutters die diverse keren schoten op drie honden in een landgoed in Mazarrón, Murcia. De herdershonden werden met jachtgeweren beschoten en raakten daarbij gewond. Na onderzoek bleek dat het om twee verdachten gaat die bekend staan in de omgeving als gepassioneerde jagers. Maar waarom de jagers op de drie honden schoten is nog onbekend.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?