skip to Main Content
Málaga begint voorbereiding spectaculaire kerstverlichting Calle Larios
Diario Sur

Málaga begint voorbereiding spectaculaire kerstverlichting Calle Larios

MÁLAGA – De gemeente Málaga heeft het bedrijf Xímenez opdracht gegeven om op woensdag 6 november te beginnen met het opbouwen van de spectaculaire jaarlijks terugkerende lichtshow tijdens de Kerstdagen. Dit jaar zal het muziek-, licht- en fantasie spektakel in de winkelstraat Calle Larios tussen 29 november en 5 januari te bewonderen zijn.

Net zoals de voorgaande jaren zal Málaga weer een spectaculaire kerstverlichting aanbrengen in de centraal gelegen en wellicht bekendste straat van Málaga, de Calle Larios. Terwijl de organisatie in 2016, 2017 en 2018 de straat omtoverde tot een kathedraal van licht en geluid, zal dat dit jaar een fantasierijk bos worden.

In totaal komen er 22 bogen van 11 meter breed en 12,8 meter hoog die voorzien zijn van duizenden LED lampen. In totaal wordt er gesproken over 730.000 lichten die dagelijks tijdens de drie shows gedurende 40 dagen een kostprijs hebben van 1.500 euro. In totaal heeft de kerstverlichting in de Calle Larios een kostenplaatje van 532.830 euro.

Het licht- en muziekspektakel zal tussen 29 november en 5 januari 2020 bezocht kunnen worden. Er zijn drie shows per dag, te weten om 18.30 uur, 20 uur en 21.30 uur. In 2018 kwamen er gemiddeld elke dag 82.000 toeschouwers naar het licht- en muziekspektakel.

Tijdens de van vorm veranderende lichten is er ook typische kerstmuziek te horen waaronder de bekende kerstliedjes ‘All I want for Christmas is you’ van Maria Carey; ‘Jingle bell rock’ van Hilary Duff en ‘En Navidad’ uitgevoerd door Javián, David Bustamante en de Academia de OT met Rosana of ‘Never Back Down’ (Battlecry) van TSFH opgenomen door het Sofía Session Orchestra ez choir.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Is dit alleen in Malaga of wordt het ook in ander steden georganiseerd?. Wij hopen Kerst door te brengen in Altea en dan is Malaga wel erg ver weg, maar het lijkt me geweldig!

    1. Zo groot als dit, is het vooral in Malaga, het kan zijn dat het in andere grote steden ook zo is, maar dat weet de redactie beter als ik, maar Malaga staat er bekend om.
      In de region van Altea weet ik zo nergens waar het ook gedaan wordt, niet zo groot als in Malaga althans.

    2. Zo heel spannend is het niet hoor. Wanneer de show begint kan je geen kant meer op en zit je vast. Zo druk is het. Iedereen staat dan met z’n telefoon in de lucht door het schermpje te staren. Dus je kan het ook op Instagram en YouTube bewonderen haha.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken