Corona-cijfers Canarische Eilanden

Corona-cijfers Canarische Eilanden
Beeld: Freepik & Pixabay

Corona-cijfers Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Zoals bekend mogen de Nederlandse reizigers weer op vakantie naar de ‘gele’ Canarische Eilanden en ondanks dat de Nederlandse overheid aan iedereen heeft gevraagd om niet naar het buitenland te reizen de komende maanden zullen er toch veel Nederlanders zijn die de verleiding om naar de Europese winterzon te reizen niet kunnen weerstaan. Maar hoe is de corona-situatie op de Canarische Eilanden op dit moment?

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Canarische Eilanden een geel reisadvies gegeven wat betekent dat je weer naar de subtropische archipel kan reizen zonder dat je na thuiskomst dringend aangeraden wordt in thuisquarantaine te gaan. In tegenstelling tot het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden, is het sinds 27 oktober weer mogelijk om naar Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, La Gomera, El Hierro en La Palma te reizen.

Voor de Belgische reizigers gelden voor de Canarische Eilanden nog steeds drie verschillende kleurcodes te weten ROOD (reizen wordt ten zeerste afgeraden en verbod op niet-essentiële reizen) voor Tenerife en El Hierro; ORANJE (verhoogde waakzaamheid maar reizen is mogelijk) voor Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa en La Gomera: GROEN (reizen is mogelijk) voor La Palma.

Zoals we HIER melden is het voor reizigers vanaf 14 november wel nodig met een bewijs van een negatieve corona-test als je in een toeristische accommodatie verblijft naar de eilanden te komen. Alle informatie over deze negatieve corona-test eis kun je HIER lezen.

LEESTIP: Alles over de verplichte corona-test op de Canarische Eilanden

Maar hoe is de actuele corona-situatie op de eilanden, hoe is het gesteld met de geïnfecteerde personen, de sterfgevallen, de ziekenhuisopnames en de patiënten op de intensive care. De actuele informatie is HIER op de corona-dashboard van de Gobierno de Canarias te vinden.

Corona-cijfers woensdag 4 november

Op woensdag 4 november hebben de Canarische autoriteiten 124 nieuwe positief geteste personen gemeld in 24 uur tijd terwijl er 1 persoon overleed. Daarmee is het totaal aantal geregistreerde positief geteste personen sinds aanvang van de corona-crisis gestegen naar 17.787 waarvan er op dit moment nog 5.334 actief zijn terwijl er in totaal 291 personen om het leven zijn gekomen op de Canarische Eilanden.

Op het moment van schrijven liggen er 191 covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 38 op de intensive care afdelingen op de verschillende eilanden. De afgelopen 14 dagen wordt er gesproken over 71,93 geïnfecteerde personen per 100.000 inwoners terwijl dat 36,92 geïnfecteerde personen per 100.000 inwoners is als gekeken wordt naar de afgelopen 7 dagen. 

Provincie Las Palmas de Gran Canaria

De provincie Las Palmas de Gran Canaria bestaat uit de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Graciosa. Op woensdag 4 november werden er 28 positieven gemeld op Gran Canaria met een totaal van 8.763 (1.902 actief); 7 op Lanzarote met een totaal van 1.284 (70 actief); 6 op Fuerteventura met een totaal van 778 (52 actief). Op het eiland La Graciosa werd geen melding gedaan van nieuwe positieven.

Provincie Santa Cruz de Tenerife

De provincie Santa Cruz de Tenerife bestaat uit de eilanden Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro. Op woensdag 4 november werd er melding gedaan van 83 nieuwe positieven op Tenerife met een totaal van 6.607(3.399 actief); geen nieuwe positieven op La Palma met een totaal van 196 (4 actief); geen nieuwe positieven op El Hierro met een totaal van 66 (1 actief); geen nieuwe positieven op La Gomera met een totaal van 93 (6 actief).

Op alle acht eilanden samen zijn er sinds de aanvang van de corona-crisis 499.866 PCR-tests uitgevoerd waarvan 4.277 alleen op woensdag 4 november.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.