skip to Main Content
Vier doden door vliegtuigongeluk in Spanje

Vier doden door vliegtuigongeluk in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TOLEDO – Bij een vliegtuigongeval in Toledo in de deelstaat Castilla la Mancha zijn zondag twee volwassenen en twee minderjarige kinderen om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde nabij de gemeente Sotillo de las Palomas waarbij een sportvliegtuig, afkomstig van het vliegveld Cuatro Vientos in Madrid, door nog onbekende oorzaak neerstortte. Het privé vliegtuig was op weg naar de plaats Cascais in Portugal.

Zondag rond 16.20 uur kreeg de 112 nooddienst een melding binnen dat er een vliegtuig was neergestort nabij de gemeente Sotillo de las Palomas, provincie Toledo in de deelstaat Castilla la Mancha. Toen men eenmaal ter plaatse was kon de brandweer niet veel meer doen om het leven van de ingezetenen te redden aangezien het vliegtuig na het neerstorten in brand was gevlogen.

In het vliegtuig, wat van het vliegveld Cuatro Vientos in Madrid op weg was naar Cascais in Portugal, zaten twee volwassenen en twee minderjarigen. Allevier overleden bij dit ongeval. Het is nog onbekend of het om een familie gaat of niet. Daarnaast zijn de omstandigheden en oorzaak van het ongeval nog onbekend.

19 doden bij 7 vliegtuigongelukken

Het is dit jaar niet de eerste keer dat er personen overlijden bij een ongeluk met een vliegtuig in Spanje. Volgens de krant 20 Minutos staat de trieste teller al op 19 overleden personen bij 7 ongelukken.

Op 16 januari van dit jaar overleden er vier personen, een zakenman met zijn vrouw en twee dochters, bij een vliegtuigongeluk in Cuenca. Nog geen maand later op 9 februari sterft een piloot van een sportvliegtuig bij een ongeluk in Beas de Segura, provincie Jaén in Andalusië. Op 30 maart van dit jaar stierven er drie jongeren tussen de 22 en 27 jaar toen hun vliegtuig neerstortte nabij de Madrileense gemeente Perales de Tajuña. Dit vliegtuigongeluk werd veroorzaakt door de botsing met een grote vogel, waarschijnlijk een gier.

Op 16 mei van dit jaar overlijden twee Franse mannelijke inzittenden van een vliegtuig welke in de gemeente Arbizu in de deelstaat Navarra tevens in botsing kwam met een grote vogel waarna het vliegtuig in het dorp neerstortte, gelukkig zonder verdere consequenties voor de inwoners.

Op 5 juli overlijden twee mannen van 45 en 46 jaar wanneer het vliegtuig waarin zij zaten tegen het gebouw van de brandweer bij het vliegveld Cuatro Vientos in Madrid tot stilstand kwam tijdens het oefenen van landen en stijgen. Beide mannen waren ervaren piloten. Op 6 september van dit jaar overlijden er drie personen nadat het vliegtuig waarin ze zaten neerstortte op slechts 800 meter van de gemeente Villanueva del Condado in de provincie León – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken