skip to Main Content

Grote verkeersdrukte verwacht vanwege “puente de la Constitución” vakantiedagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht de komende dagen meer dan 6,7 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen vanwege de vakantiedagen die in Spanje ook wel “Puente de la Constitución” genoemd worden. Deze dinsdagmiddag verwacht men miljoenen mensen op de wegen die op weg gaan naar de kustplaatsen of naar de bergen waar ze gaan skiën. Er zal door de politie extra gecontroleerd worden dit jaar op alcohol, drugs en snelheid.

De Puente de la Constitucion ofwel de vakantiedagen die samenvallen met de Día de la Constitución op 6 december en de Día de la Inmaculada Concepción op 8 december, zorgt altijd voor extra veel verkeer op de Spaanse wegen. Miljoenen Spanjaarden gaan voor enkele dagen op vakantie of familiebezoek naar de kustplaatsen in met name de Comunidad Valenciana en Andalusië of naar de bergen zoals de Pyreneeën om te skiën.

Vanaf 15 uur dinsdagmiddag begint de politie met de speciale verkeerscontroles waarbij er 6,7 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen verwacht worden. De Spaanse politie zal proberen met duizenden agenten het verkeer in goede banen te leiden maar op sommige momenten van extreme drukte, met name rondom de grote steden, is dat vaak moeilijker. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan wegen naar de kustregio’s of de bergachtige gebieden maar ook dichterbij huis de wegen naar de grote winkelcentra toe etc.

Terwijl op dinsdag het verkeer richting de vakantiebestemming gaat is dat op zaterdag en met name op zondag andersom waarbij al het verkeer weer teruggaat naar huis.

De DGT heeft 6.000 agenten van de Tráfico afdeling van de Guardia Civil die niet alleen het verkeer in goede banen gaan leiden maar ook extra gaan controleren op alcohol, drugs, snelheid, autogordels etc. Daarbij worden niet alleen auto- en motor agenten ingezet maar ook 8 helikopters met speciale radars (Pegasus) waarmee ze elke beweging op de Spaanse wegen kunnen waarnemen. Ook kan de DGT gebruikmaken van de honderden camera’s die de wegen in de gaten houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken