skip to Main Content
Navigatiemenu

Laagste temperatuur sinds 23 jaar gemeten in Murcia: -9,2 graden in Cehegín

MURCIA – Ondanks dat de zon is teruggekeerd naar de regio Murcia is het op veel plaatsen nog steeds ijzig koud met zeer lage temperaturen. De laagste temperatuur sinds 23 jaar in de provincie/deelstaat Murcia werd in de nacht van maandag op dinsdag gemeten in de gemeente Cehegín met -9,2 graden. In de stad Murcia zelf ligt het kwik ook tussen de 0 en 3 graden terwijl ook andere gemeenten in de regio Murcia lage temperaturen hebben gemeten.

We moeten teruggaan naar december 1994 om een lage temperatuur te zien in Murcia toen het -8,9 graden werd. Op 17 december 2010 werd in dezelfde gemeente Cehegín een temperatuur gemeten van -8,9 graden. Deze week werd het 23-jarige oude record verbroken met -9,2 graden. Het gaat dan wel om de laagste temperaturen ooit gemeten in de maand december.

De minimum temperaturen hebben echter niets te maken met de maximum temperaturen die rond de 16 graden liggen in Cartagena (minimum 6 graden), 13 graden in Caravaca (minimum -3 graden), 14 graden in Lorca (minimum -1 graden), 11 graden in Yecla (minimum -2 graden) en 16 graden in Murcia (minimum 0 graden).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Plaats een reactie op dit artikel:

 • Via SpanjeVandaag
 • Via Facebook
 • Via Google+
Dit bericht heeft 3 reacties
 1. die nacht hier in Marcall )regio Albox) Almeria – 3,6 de nacht en overdag plus 6 dus ik schrik hier niet van de vooruitzichten zijn weer terug naar redelijk normaal gemiddeld 5 de nachten en overdag ca 17 met veel zon

 2. Beste Spanje vandaag,
  Ik schrik er wel van, het is kouder daar dan hier in Holland. Mijn vrouw en ik zijn in de regio Murcia aan het oriënteren om daar te gaan wonen/overwinteren. Misschien moeten we maar verder naar het zuiden iets zoeken.
  Dag,
  Don

  1. je hoeft niet te schrikken hoor. als je richting de kust gaat is het veel aangenamer maar kan het in de winter koud zijn. vorig jaar sneeuwde hetz elfs op het strand in de regio murcia. Houdt er wel rekening me dat Spanje niet alleen maar zon en blauwe lucht is … het an behoorlijkkud zijn in Spanje (dinsdag werd de laagste temperatuur van -13 graden gemeten). Als je echt alelen maar lekker weer wilt hebben dan moet je naar de canarische eilanden. Ook in het zuiden van spanje, te weten andalusië, kan het soms erg koud zijn. Misschien is een aanrader https://www.nicla-casas.com/index.php/nl/ in de regio Almería waar het aangenamer is met de temperaturen of nog verder richting malaga. Succes.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!

Loading Facebook Comments ...
Back To Top