skip to Main Content
Grote verkeersdrukte verwacht vanwege “puente de la Constitución”
Guardia Civil

Grote verkeersdrukte verwacht vanwege “puente de la Constitución”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht de komende dagen meer dan 6,7 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen vanwege de vakantiedagen die in Spanje ook wel “Puente de la Constitución” genoemd worden. Deze woensdagmiddag verwacht men miljoenen mensen op de wegen die op weg gaan naar de kustplaatsen of naar de bergen waar ze gaan skiën. Er zal door de politie extra gecontroleerd worden dit jaar op alcohol, drugs en snelheid.

De Puente de la Constitucion ofwel de vakantiedagen die samenvallen met de Día de la Constitución op donderdag 6 december en de Día de la Inmaculada Concepción op zaterdag 8 december zorgt altijd voor extra veel verkeer op de Spaanse wegen. Miljoenen Spanjaarden gaan voor enkele dagen op vakantie of familiebezoek naar de kustplaatsen in met name de Comunidad Valenciana en Andalusië of naar de bergen zoals de Pyreneeën om te skiën.

Vanaf 15 uur woensdagmiddag begint de politie met de speciale verkeerscontroles waarbij er 6,7 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen verwacht worden. De Spaanse politie zal proberen met duizenden agenten het verkeer in goede banen te leiden maar op sommige momenten van extreme drukte, met name rondom de grote steden, is dat vaak moeilijker. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan wegen naar de kustregio’s of de bergachtige gebieden maar ook dichterbij huis de wegen naar de grote winkelcentra toe etc.

Terwijl op woensdag het verkeer richting de vakantiebestemming gaat is dat op zondag andersom waarbij al het verkeer weer teruggaat naar huis.

De DGT heeft 6.000 agenten van de Tráfico afdeling van de Guardia Civil die niet alleen het verkeer in goede banen gaan leiden maar ook extra gaan controleren op alcohol, drugs, snelheid, autogordels etc. Daarbij worden niet alleen auto- en motor agenten ingezet maar ook 8 helikopters met speciale radars (Pegasus) waarmee ze elke beweging op de Spaanse wegen kunnen waarnemen. Ook kan de DGT gebruikmaken van de honderden camera’s die de wegen in de gaten houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Is er bekend hoe ze in Spanje op drugs controleren? In Nederland bestaat een willekeurige drugscontrole niet, vandaar mijn vraag.

  1. Ja hoor dat weet ik wel. Ik woon in de omgeving van Lloret de Mar en zo af en toe hebben de Mossos een strategische positie ingenomen bij een rotonde. Dan plukken ze je van de weg, laten een hond rond en in je auto snuffelen….en als het goed is mag je dan verder :-).
   Overigens zijn dit ook geen willekeurige controles maar gecoördineerde akties. Willekeurige controles bestaan wel, ook in NL, maar dan zijn het vaak toevalstreffers als er drugs worden aangetroffen.

   1. Praten we hier wel over hetzelfde? U heeft het over drugs in de auto.
    Ik bedoel controle op drugsgebruik, dus dat je rijdt onder invloed. Dat gaat niet met honden, lijkt mij.

  2. Via het speeksel, met een apparaatje meten ze dan of je drugs hebt gebruikt, het is vergelijkbaar met blazen. En zoja dan is het einde oefening en mag je niet verder rijden, net als wanneer je teveel hebt gedronken. Drugsgebruik in het verkeer is een strafbaar feit dus moet je voor de rechter verschijnen, het is dus geen boete zoals indien je “een beetje teveel” hebt gedronken. De rechter bepaalt de straf.

   1. Ok, bedankt voor de info. Raar dat ze dat niet in NL doen, als het zo makkelijk te meten is. Want verboden is het zeker!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by