skip to Main Content
Wolkenkrabbers Benidorm nu echt in de wolken (foto’s & video’s)
Diario Información

Wolkenkrabbers Benidorm nu echt in de wolken (foto’s & video’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Een dikke laag mist die als een grote wolk over de badplaats Benidorm trok zorgde ervoor dat de wolkenkrabbers (rascacielos) nu echt eens bedekt zijn door wolken (nubes). Het ging om een fenomeen dat enkele malen per jaar voor kan komen maar in dit geval gebeurde dit op dinsdagmiddag rond 14 uur.

Een dikke laag mist (intensa bruma) wat eruitziet als een laag wolken (nubes) trok over de badplaats Benidorm waardoor de hoogste gebouwen bedekt werden door deze wolken en de allerhoogste wolkenkrabbers boven de wolken uitkwamen. Dit aparte weerfenomeen duurde ongeveer 3 uur waarna de wolken wegtrokken en men weer kon genieten van een strakblauwe lucht. Het mist-fenomeen vond ook plaats bij andere kustplaatsen langs de Costa Blanca.

De mist (niebla) ontstaat door de botsing tussen de hoge luchttemperatuur en de lage zeetemperatuur waardoor er mist ontstaat. Aangezien de temperaturen hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar, ontstond er dus ook een dikke laag mist die plaatselijk over Benidorm trok en de stad bedekte met een dikke laag wolken.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van de website Diario Información.

Altea / Ingestuurd door Frank/Rob

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Ik ben nog nooit in Benidorm geweest, maar wat een ‘eyesore’ die stad! Kan inderdaad maar het best in de mist/wolken verdwijnen.

  2. Er is nog een voorwaarde nodig voor dit fenomeen en dat is heel weinig wind, die dan ook nog eens precies uit zee waait. Dat luistert heel nauw.
    Uitgerekend deze combinatie van factoren trad gisteren op. Ook hier in Altea. Ik heb mooie foto’s maar kan ze niet uploaden hier.

    1. Rob, een vraag die niets met dit artikel te maken heeft: Zou het kunnen dat ik je onlangs op de Vlaamse TV heb gezien in het programma ‘Met 4 in bed’ ?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by