Waar woont Sinterklaas in Spanje?

Waar woont Sinterklaas in Spanje?
Beeld: 123rf

MADRID – Sinterklaas komt volgens iedereen uit Spanje vanwaar hij met zijn stoomboot richting Nederland en België vertrekt (lastige reis) om daar enkele weken te verblijven om feesten bij te wonen en de cadeaus te overhandigen aan iedereen die zoet is geweest om daarna weer met de stoomboot naar Spanje terug te varen om te overwinteren en overzomeren. Maar waar woont San Nicolás in Spanje?

Madrid?

Zoals iedereen zegt woont Sinterklaas in Spanje waardoor veel mensen automatisch Madrid noemen omdat dit de hoofdstad is van Spanje. Nu is Madrid voor een oudere man wat betreft de weersomstandigheden niet echt de beste plaats om te wonen want het kan er enorm warm maar ook extreem koud zijn. Madrid als woonplaats voor de Sint is dus niet waarschijnlijk.

Gran Canaria?

De kans is echter groot dat de Goedheiligman een warmere plaats in Spanje heeft uitgezocht om de straffe winters en aangename zomers door te komen. Een van die plaatsen kan La Aldea de San Nicolás zijn op het Canarische Eiland Gran Canaria.

Het kan zomaar zijn dat de Sint daar woont in het “Casa del Balcón” het eerste huis dat in het dorpscentrum werd gebouwd. De Zwarte Pieten zouden kunnen wonen in de “Casas Blancas” of de “Casa del Corredor” … wie weet.

Misschien doet de Sint elk jaar op 11 september wel mee met het bekende Fiesta del Charco (modderfeest) waarbij meer dan 15.000 mensen een modderpoel inspringen op zoek naar een vis (een vieze boel voor de witte baard van de Sint).

Alicante?

Als de Sint van lekker weer houdt kan hij ook kiezen voor een verblijf aan de Costa Blanca. De kans is natuurlijk wel groot dat hij daar wordt herkend door een Nederlander of Belg die net zoals de Sint een eerste of tweede verblijf heeft in de provincie Alicante.

In de stad Alicante viert men elk jaar op 6 december de Fiestas de San Nicolás de Bari met de typische Gigantes en Cabezudos optocht en andere traditionele onderdelen waaronder ook de Moros y Cristianos.

Is Sinterklaas van de partij? Is hij dan al op tijd terug of moet hij uitrusten na het harde werk op 5 december in Nederland en België.

Overigens worden de Fiestas de San Nicolás de Bari ook op andere plaatsen in Spanje gevierd en vaak op andere data zoals op 11, 12 en 13 september in de gemeente Fuentepiñel in de provincie Segovia in Castilla y León. Ook in het dorp Parres in Asturië wordt rond 1 september een Sinterklaasfeest gevierd, het Fiesta de San Nicolás in Sinariega (Parres).

Palencia?

Het kan ook zijn dat Sinterklaas toch gekozen heeft voor een rustige plaats om te wonen op het vasteland van Spanje zoals in het ongeveer 80 inwoners tellende dorp San Nicolás del Real Camino in de provincie Palencia in de deelstaat Castilla y León. Dit dorp is strategisch gelegen aan de Camino de Santiago dus het kan goed zijn dat de Sint met (of zonder) zijn paard Amerigo de pelgrimswandeling loopt.

Sevilla?

Misschien heeft Sinterklaas toch voor een tweede woning gekozen in het meer warmere deel van het Spaanse vasteland zoals in de provincie Sevilla in Andalusië en woont hij in het dorp San Nicolás del Puerto. Dit dorp met zo’n 590 inwoners ligt op slechts 93 kilometer van de hoofdstad Sevilla waar de Sint kan genieten van de Feria en de tapas en heerlijk de winter en zomer kan leven in Andalusië en in de zomer kan zonnen op het Playa de San Nicolás, zijn eigen strand dus 😉

Galicië?

Dan is het ook goed mogelijk dat de goede Sint gekozen heeft voor een dorp dat niet zijn naam draagt (om zo incognito te kunnen leven) zoals in het dorp Portomarín in de provincie Lugo in Galicië. Hier is een versterkte kerk te vinden die eruitziet als een burcht en de naam San Nicolás heeft. Is dat misschien het hoofdkantoor van Sinterklaas?

Granada?

Of woont Sinterklaas soms in Granada? Dat is immers een prachtige stad om te wonen waar de Sint kan genieten van de tapas, de kust aan de Costa Tropical en in de winter kan skiën op de pistes van de Sierra Nevada. Waarom Granada? Omdat daar een Mirador de San Nicolás is met uitzicht op het Alhambra. Dit is de beste plaats om het Moorse bouwwerk te bewonderen en wellicht woont de Sint daar wel in de buurt.

Wie zal het zeggen. Als iemand informatie heeft over waar Sinterklaas woont in Spanje, laat het de redactie weten zodat we dit aan alles Sint-fans kunnen melden (of verpest dat een beetje de traditie) 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

14
Reageer op dit artikel

12 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Lucy

Juan, dat was niet Edsilia, maar Glennis Grace. Je hele verhaal slaat dus nergens op.

De Sint

Wat een geweldige leuke interesse en reacties allemaal! Dank jullie wel!
Ik houd van geheimen,
en natuurlijk van rijmen,
ja lieve mensen,
ik ben er waar jullie mij wensen.

Ronald

In Extremadura bekijken ze je alsof je van een andere planeet komt als je over St niklaas spreekt. Die kennen ze hier gewoon niet

Femke

geweldig ¡¡¡¡ ik heb genoten van dit verhaal ¡¡¡¡

Anoniem

Sinterklaas zou in Turkije zijn geboren die toen afhankelijk was van het Romeinse rijk. Hij werd in Hari begraven, een Italiaanse stad die toen aan Spanje behoorde. Daarom Kwan Sinterklaas uit Spanje.

Lilian

Beste Juan wat een geweldig stuk’

Rien Stegman

Sinterklaas woont bij ons om de hoek in een cortijo bij Salobreña (Andalucía). Redelijk sober, zoals het een goedheiligman betaamt.

Juan74

Oh mijn God, jullie zetten een zwarte Piet naast de Sint op de foto. Dat wordt een groot drama in Nederland! Voor de azijnpissers onder ons, dit is CYNISME. Las toevallig in de krant dat Andre Hazes jr. op het Sinterklaas feestje van zijn zoontje enkele zwarte zwarte Pieten had en het duurde dan ook niet lang voor dat ene Edsilia Romley of hoe ze ook heet, daar een Tweet of Facebook over schreef dat dit dus niet kon en ze ziek werd in haar maag….. Voor de mensen die haar niet kennen, zij gaat mede het Eurosongfestival presenteren en… Lees verder »

Eric torrevieja

Geweldig geschreven juan helemaal mee eens

Anoniem

In het kasteel van Peñíscola, volgens de film Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot.

Jamin

De goede Sint woont in Valencia, hij komt elk jaar de nodige mandarijnen, clementinen en sinaasappels bij mij bestellen om op zijn stoomboot te laden in de haven om zo 3 tot 4 weken later in de lage landen aan te komen.

leo

Zo zo dan zet hij zeker de bomen zelf op de stoomboot want na 4 weken is er niet zoveel meer van de mandarijnen, clementinen en sinaasappels over.

frans

ik ben bijna zeker dat hij in mijn straat woont zie hem regelmatig

Koos

Als je wilt weten waar de sint woont moet je hem morgen gaan volgen als hij weer naar huis gaat.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.