Problemen in de Spaanse Pyreneeën met onbegaanbare wegen en halve meter sneeuw op skipistes

Problemen in de Spaanse Pyreneeën met onbegaanbare wegen en halve meter sneeuw op skipistes
Beeld: @MeteoTuris / twitter

Problemen in de Spaanse Pyreneeën met onbegaanbare wegen en halve meter sneeuw op skipistes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Het sneeuwt in de Spaanse Pyreneeën, en het sneeuwt goed. Dat betekent dat, ondanks het harde werk, het erg lastig is om alle wegen sneeuwvrij te houden. Daarbij komt ook nog eens dat het hartstikke druk is met mensen die naar de skigebieden gaan en op sommige wegen niet mogen rijden. Degene die al bij de skipistes zijn kunnen genieten van veel kilometers aan pistes met meer dan een halve meter verse sneeuw.

Volgens de regionale krant Heraldo de Aragón heeft de autonome regio te maken met meer dan 450 kilometer aan wegen waar men verplicht met sneeuwkettingen moet rijden of men verplicht speciale winterbanden moet hebben zoals op de Monrepos-bergpas. Het gaat volgens de regionale verkeersdienst van Aragón om meer dan 30 wegen die te maken hebben met de enorme sneeuwval. Met name de gebieden Jacetania en Alto Gállego zijn getroffen door de enorme sneeuwval.

Automobilisten moeten rekening houden met gesloten grensovergangen bij Portalet (Formigal) en de tunnel van Bielsa waar Frankrijk hun kant van de wegen gesloten houdt vanwege te veel sneeuw en lawinegevaar. Andere wegen die gesloten zijn of waar problemen zijn in de provincie Huesca: van Panticosa-Balneario (A-2606), van Castejón de Sos naar Benasque (A-139), van Benasque naar Ampriu (A-2617), van Salinas naar Plan ( A-2609), van Plan naar Gistaín (A-2610), op de weg van Guarguera de Lanave naar Boltaña (A-1604), van Ansó naar Hecho (A-176), van Jaca naar Aísa (A-2605), van Jaca naar Santa Cruz de la Serós (A-1603), van Plan op de A-1205 (Jaca), op de A-2605 (Jaca), op de HU-212 (Aragüés del Puerto), de A-135 ( Torla) of weg door de Añisclo-kloof. Op meerdere plaatsen is sprake van lawinegevaar.

Maar het goede nieuws is dat de mensen die al bij de skigebieden zijn kunnen genieten van vele kilometers aan pistes met op veel plaatsen een halve meter verse sneeuw die de afgelopen dagen gevallen is. Zo hebben skiërs bij Candanchu-Astun een klein gebied om op de latten staan maar dat komt niet door de sneeuw maar door de harde wind terwijl bij Formigal-Panticosa 35 pistes geopend zijn en bij Cerler 24 pistes te gebruiken zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.