San Nicolás viering in Alicante

San Nicolás viering in Alicante
Beeld: Concatedral San Nicolás / Facebook

San Nicolás viering in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Op 6 december staat heel Spanje stil bij de oprichting van de huidige grondwet op de Día de la Constitucion, een nationale feestdag en een vrije werkdag. Maar in de stad Alicante viert men op 6 december elk jaar een bijna ‘Nederlands/Belgisch’ feestje met de Fiestas de San Nicolás de Bari. 

NOTA: Vanwege de corona-crisis kan het zijn dat de festiviteiten of geannuleerd zijn of aangepast zijn aan de omstandigheden en om aan de in Alicante gelende corona-maatregelen te voldoen.

Sinterklaas heet in het Spaans ‘San Nicolás’ maar de twee hebben in Alicante niets met elkaar te maken. De festiviteiten op de Día de San Nicolás de Bari hebben alles te maken met het eren van de schutspatroon van de stad Alicante en dat moet gevierd worden.

Op 6 december wordt het beeld van San Nicolás tijdens een processie door de straten van de stad Alicante geleid die volgt op een kerkmis om 10.30 uur in de Concatedral San Nicolás. San Nicolás is al sinds het jaar 1244 de schutspatroon (patrón) van de stad Alicante. Tijdens de processie loopt ook een echte San Nicolás al zittend op een paard mee en zijn er veel andere traditionele elementen zoals de grote poppen Gigantes en Cabezudos aanwezig. Bekijk HIER foto’s van de processie.

Overigens worden de Fiestas de San Nicolás de Bari ook op andere plaatsen in Spanje gevierd en vaak op andere data zoals op 11, 12 en 13 september in de gemeente Fuentepiñel in de provincie Segovia in Castilië en León. Ook in het dorp Parres in Asturië wordt rond 1 september een Sinterklaasfeest gevierd, het Fiesta de San Nicolás in Sinariega (Parres).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.