Search
menu
Search

San Nicolás viering in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

San Nicolás viering in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op 6 december staat heel Spanje stil bij de oprichting van de huidige grondwet op de Día de la Constitucion, een nationale feestdag en een vrije werkdag. Maar in de stad Alicante viert men op 6 december elk jaar een bijna ‘Nederlands/Belgisch’ feestje met de Fiestas de San Nicolás de Bari. 

NOTA: Vanwege de corona-crisis kan het zijn dat de festiviteiten of geannuleerd zijn of aangepast zijn aan de omstandigheden en om aan de in Alicante gelende corona-maatregelen te voldoen.

Sinterklaas heet in het Spaans ‘San Nicolás’ maar de twee hebben in Alicante niets met elkaar te maken. De festiviteiten op de Día de San Nicolás de Bari hebben alles te maken met het eren van de schutspatroon van de stad Alicante en dat moet gevierd worden.

Op 6 december wordt het beeld van San Nicolás tijdens een processie door de straten van de stad Alicante geleid die volgt op een kerkmis om 10.30 uur in de Concatedral San Nicolás. San Nicolás is al sinds het jaar 1244 de schutspatroon (patrón) van de stad Alicante. Tijdens de processie loopt ook een echte San Nicolás al zittend op een paard mee en zijn er veel andere traditionele elementen zoals de grote poppen Gigantes en Cabezudos aanwezig. Bekijk HIER foto’s van de processie.

Overigens worden de Fiestas de San Nicolás de Bari ook op andere plaatsen in Spanje gevierd en vaak op andere data zoals op 11, 12 en 13 september in de gemeente Fuentepiñel in de provincie Segovia in Castilië en León. Ook in het dorp Parres in Asturië wordt rond 1 september een Sinterklaasfeest gevierd, het Fiesta de San Nicolás in Sinariega (Parres).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?