Spanje 19e op de wereldranglijst van landen waar men het vaakst dronken is

Spanje 19e op de wereldranglijst van landen waar men het vaakst dronken is
Beeld: Canva

Spanje 19e op de wereldranglijst van landen waar men het vaakst dronken is

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit de grootste drugs-enquête ter wereld, de Global Drug Survey, van 2021 blijkt dat Spanje op de 19e plaats staat op de lijst van landen wat betreft het dronken worden. Op dit moment kan iedereen nog meedoen met de 2022 versie van deze enquête. Spanje staat 19e op de lijst van 23 deelnemende landen terwijl Nederland op de 10e en België op de 14e plaats staan. De lijst wordt aangevoerd door Australië en afgesloten door Mexico.

In feite gaat het bij deze Global Drug Survey (download PDF) over het drugsgebruik en daaronder valt ook alcohol. Uit de 2021 versie van deze drugs-enquête blijkt dat Australië met gemiddeld 26,7 dronken dagen per jaar bovenaan de lijst staat en gezien kan worden als drukste land. Australië wordt gevolgd door Denemarken en Finland, beiden met 23,8 dagen per jaar en de Verenigde Staten met 23,1 dagen, het Verenigd Koninkrijk met 22,5 dagen, Canada met 22 dagen en Ierland met 17,5 dronken dagen per jaar.

Nederland staat op een tiende plaats met 15,7 dronken dagen per jaar achter Zweden met 16 dagen en voor Hongarije met 15,1 dagen. België staat op deze wereldranglijst op de veertiende plaats met 13,9 dronken dagen, achter Oostenrijk met 14,3 en voor Polen met 13,6 dronken dagen. 

Spanje staat bijna helemaal onderaan de lijst van 23 onderzochte en deelnemende landen op een negentiende plaats met 10,8 dronken dagen per jaar, een plaats die gedeeld wordt met Italië maar voor Duitsland met 10,6 dronken dagen per jaar. De lijst wordt afgesloten met Mexico met gemiddeld 8,9 dronken dagen per jaar.

Op de vraag of de deelnemers aan de enquête spijt hadden van het dronken worden scoort Spanje hoger dan Nederland en België. Spanje staat met een score van 26,7 op de vijfde plaats terwijl Nederland op de tiende en België op de achttiende plaats staan met respectievelijk 24,3 en 19,7.

Aan de Global Drug Survey van 2021 deden 32.000 mensen uit 22 landen mee die de enquête tussen december 2020 en maart 2021 in hebben gevuld. De Global Drug Survey van 2022 staat inmiddels ook online en ook jij kunt meedoen door HIER te klikken en in 20 tot 30 minuten vragen te beantwoorden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.