Vanaf 10 december tot 10 januari ook coronapas in de horeca op Canarische Eilanden

Vanaf 10 december tot 10 januari ook coronapas in de horeca op Canarische Eilanden
Beeld: SpanjeVandaag

Vanaf 10 december tot 10 januari ook coronapas in de horeca op Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Het regionale Hooggerechtshof heeft de maatregel van het invoeren van een coronapas in de horeca op de Canarische Eilanden goedgekeurd. Dat betekent dat vanaf 10 december tot 10 januari iedereen op de acht Canarische Eilanden bij het betreden van een bar of restaurant en andere nog te bepalen locaties een coronapas moet laten zien. Maar dat geldt alleen als de horecaondernemer dat wil vragen, het is namelijk vrijwillig en dus niet verplicht.

De invoering van de coronapas op de Canarische Eilanden is anders dan op andere plaatsen in Spanje. Het gebruik van de coronapas is afhankelijk van de situatie waarin elk eiland zich bevindt met de kleuren van het regionale corona-stoplicht. Het kan dus goed zijn dat op Gran Canaria wel gevraagd wordt om een coronapas maar op Tenerife niet, als voorbeeld.

Daarnaast is de coronapas niet verplicht. Dat wil zeggen, horecaondernemers kunnen zelf bepalen of ze een coronapas verplicht stellen of niet. Doen ze dat wel dan hebben ze voordelen zoals meer mensen binnen, grotere groepen mensen aan tafels en langere openingstijden dan horecaondernemers die geen coronapas willen invoeren.

Het Tribunal Superior de Justicia de Canarias heeft de coronapas-maatregel goedgekeurd tot 15 januari maar naar alle waarschijnlijkheid zal deze op vrijdag 10 december ingaan en duren tot maandag 10 januari. Mocht de regionale overheid langer dan 15 januari door willen gaan met de coronapas dan moeten ze opnieuw toestemming vragen aan het Hooggerechtshof.

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code) en op de Canarische Eilanden aangemaakt kan worden via de miHistoria website of via het Ministerio de Sanidad waarbij je een PDF-versie krijgt die je dan kunt uitprinten of downloaden en op je telefoon plaatsen als document of in de Spaanse SmTP-app zoals we HIER beschrijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.