skip to Main Content

450 balonnen voor 30.000 gestolen kinderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Moeders en andere famillieleden van pasgeboren baby’s, die onder het regime van Franco werden gestolen, herdachten gisteren deze ‘verloren’ kinderen in Madrid. Gesymboliseerd door 450 balonnen, herdachten een paar duizend familieleden de in totaal 30.000 door het regime van Franco gestolen kinderen. Onder valse motieven werden de kinderen bij hun moeders weggehaald gedurende bijna vier decennia na het einde van de Spaanse Burgeroorlog in 1939.

De moeders, veelal gevangen vanwege hun Republikeinse achtergrond, werd verteld dat hun kinderen waren overleden. De kinderen kregen een nieuwe identiteit, opdat ze nooit meer herenigd konden worden met hun echte familie en werden ondergebracht bij sympathisanten van Franco.

Justitie

De herdenking op Puerta del Sol was een initiatief van het Platform voor Gestolen Kinderen. Het platform hoopt op een spoedige ontmoeting met minister van Justitie, Fransico Caamaño. Ze verzoeken het ministerie om hulp bij hun zoektocht, hiertoe aangezet door een advies van Javier Zaragoza, hoofdaanklager van het Tribunaal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend