skip to Main Content

Spanje is weer “locos por las rebajas”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Ondanks de economische crisis zijn de inwoners van Spanje weer Locos por las Rebajas oftewel de Winter kortingen die op 7 januari in de meeste autonome deelstaten beginnen. Madrid en Murcia zijn al eerder met de rebajas begonnen maar nu gaat heel Spanje aan het winkelen, crisis of niet.

7 januari 09.00 uur ‘s morgens is het een dringen voor de deuren van de el Corte Ingles of elk ander winkelcentrum en staan de mensen al uren in de rij om maar de eerste te zijn die naar binnen mag om van de rebajas gebruik te maken. De dag van Los Tres Reyes, waarop de kinderen hun cadeaus ontvangen, wordt gevolgd door de rebajas del invierno in de winkels wat elk jaar herhaald wordt en een traditie is geworden.

De rebajas komen voor de winkeliers als een geschenk uit de hemel en hopen zo een slecht 2010 af te sluiten met positievere cijfers. De winkeliers zetten normaal gesproken 25% van alle jaarlijkse verkopen om tijdens de winterkorting periode die tot 31 maart doorloopt, drie maanden lang met Rebajas, segunda Rebajas en tercera Rebajas oftewel kortingen, tweede en derde kortingen met kortingen van 20,30,40,50 tot 70% op kleding, schoeisel en andere artikelen.

Om niet teveel uit te geven tijdens het winkelen wordt aangeraden een lijstje te maken met wat je nodig hebt en een budget vast te stellen en dat niet te overschrijden. Maak vooral geen gebruik van de Credit Card omdat je zo sneller geneigd bent meer uit te geven dan wat je werkelijk hebt of kunt missen. Bewaar het ticket van de gekochte producten goed aangezien dit het bewijs is waarmee ook binnen 14 dagen geruild kan worden. Op de etiketten in de winkels dienen zowel de oorspronkelijke als ook de kortingsprijzen aangegeven te zijn.

Disfruta de tus compras!!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend