skip to Main Content
Inwoner uit Orihuela verplicht zijn 80-jarige moeder tot bedelen op straat in Murcia

Inwoner uit Orihuela verplicht zijn 80-jarige moeder tot bedelen op straat in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De sociale dienst die op straat daklozen helpt in Murcia had haar al vaker gezien maar de vrouw die om geld vroeg weigerde mee te werken door haar naam bekend te maken aan de sociale werkers. Uiteindelijk kon de politie de vrouw, ondanks haar tegenwerking, toch identificeren aan de hand van vingerafdrukken waaruit bleek dat de vrouw 80 jaar oud was, in Orihuela woonde en zelfs een pensioen heeft, een eigen woonhuis, diverse stukken land en twee auto’s.

De 80-jarige vrouw werd uiteindelijk door de politie onderzocht omdat de sociale diensten merkten dat de bedelende vrouw aan arthrosis lijdt en een gebrek aan hygiëne toonde. Nadat de identiteit bekend was werd de vrouw daarmee geconfronteerd en biechtte ze op dat haar zoon haar urenlang in het centrum van Murcia liet zitten om aalmoezen te vragen.

De sociale hulpdiensten in Murcia vonden het al een verdacht verhaal. De vrouw bleek oud te zijn en vroeg geld voor haar drie kinderen omdat ze deze geen eten kon geven. Nadat ze urenlang op dezelfde plaats zat om geld te vragen werd ze op het einde van de dag door een 40-jarige man in een auto opgehaald. Later bleek dit de zoon te zijn van de 80-jarige vrouw en dat ze elke dag op en neer reden tussen de woonplaats Orihuela en de bedelplaats Murcia.

Nadat eenmaal de identiteit van de vrouw door de Policia Nacional vastgesteld was, bleek dat de vrouw maandelijks een pensioen ontvangt, dat ze een woonhuis en diverse kleine stukken land in bezit heeft en daarnaast de eigenaresse is van twee auto’s. Na navraag bij de zoon werd duidelijk dat hij zijn aan arthrosis lijdende moeder naar Murcia stuurde om te bedelen omdat hijzelf geen werk had aangezien hij licht gehandicapt is.

De politie heeft de zoon niet gearresteerd maar hem wel aangeraden of eigenlijk meer opgedragen dat hij zijn moeder niet meer de straat op mag sturen om te bedelen. De sociale diensten in Orihuela zijn inmiddels een eigen onderzoek gestart naar de hoofdpersonen in dit vreemde maar tegelijkertijd ook trieste verhaal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De ouders moeten hier voor de kinderen zorgen volgens de wet als deze geen inkomsten hebben. Ook ik ga die leeftijd richting tegemoet en moet nog steeds mijn zoon onder houden van bijna 40 die geen werk heeft en dat mag ik dan van mijn schamele pensioen doen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken