skip to Main Content
Málaga stad heeft 1,3 miljoen toeristen in stadshotels te gast gehad in 2017

Málaga stad heeft 1,3 miljoen toeristen in stadshotels te gast gehad in 2017

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Vroeger was Málaga stad niet interessant genoeg en werd de hoofdstad van de gelijknamige provincie alleen gezien als aanvlieghaven voor de Costa del Sol. Sinds een aantal jaren is dat idee compleet verdwenen en is Málaga een “hippe” bestemming en zeer geliefd als citytrip met een immer stijgend aantal internationale toeristen. Dat geldt ook voor de Nederlanders waarvan er steeds meer de stad ontdekken.

Het record van buitenlandse toeristen die het hele land Spanje al jaren achter elkaar aan het verbreken is, heeft ook zijn impact op de stad Málaga. De gemeente doet er dan ook van alles aan om de stad interessant en aantrekkelijk te maken voor de toeristen, niet alleen als een bezoekje voor een dag vanuit de populaire kustplaatsen langs de Costa del Sol of als cruiseschip haven, maar ook als een echte vakantiebestemming waar men enkele dagen in de stad zelf verblijft.

Buitenlanders

Gedurende 2017 hebben de hotels in Málaga 119.280 Britten op bezoek gehad, een stijging van 21,54% ten opzichte van 2016. Ook het aantal Duitse toeristen is toegenomen het afgelopen jaar tot 66.297 personen die in de stadshotels verbleven, een stijging van 25,96%. Het aantal Italiaanse toeristen in de hotels is met 7,98% gestegen naar 59.655 personen en het aantal Franse vakantiegangers steeg met 3,37% naar 55.674 hotelverblijven.

Naast de stijging van de Amerikaanse toeristen met 27,84% naar 43.748 reizigers steeg ook het aantal Nederlandse hotelgasten met 6,36% naar 43.492 vakantiegangers die voor een overnachting in de stad Málaga kozen. Er zijn door het Turismo Málaga geen cijfers bekend gemaakt over het aantal Belgische toeristen die Málaga stad bezocht hebben.

Spanjaarden

Er zijn uit bijna heel Spanje en uit alle autonome deelstaten toeristen naar Málaga op bezoek gekomen waarbij ook gekozen werd voor een van de vele stadshotels. Zo steeg het aantal toeristen afkomstig uit Catalonië met 19,67% en uit de Comunidad de Madrid met 5,6%. De grootste groep toeristen die in Málaga sliepen komt echter nog steeds ut Andalusië zelf waarvan er 193.262 kozen voor een verblijf in een stadshotel. Toeristen uit de Comunidad de Madrid staan met 92.831 personen op de tweede plaats gevolgd door toeristen uit Catalonië met 43.466 personen.

Bij deze tellingen heeft men overigens alleen rekening gehouden met de toeristen die in de hotels verbleven en geregistreerd staan. Dus de toeristen die eventueel in appartementen of woningen verbleven die gehuurd zijn via websites zoals Airbnb of Homeaway zijn niet meegeteld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Bijzonder dat iedereen naar Malaga wil. Ik vind Malaga stad de lelijkste van Andalucia. Er zijn zeker mooi dorpen in Malaga maar dat is alles. Sorry, buiten de mensen. Ze zijn heel leuk

 2. Na 15 jaar korte of lange vakanties te hebben doorgebracht aan de costa del sol hebben we 2 jaar geleden de knoop doorgehakt: hier wonen. We hebben 5 maanden in een buurdorp gehuurd en alle opties onderzocht. Conclusie: het moest Malaga worden! Het is gelukt! Wat een elegante, gezellige en levendige stad. Er zijn wel toeristen uiteraard, maar het is niet overlopen vol, maar vooral nog echt Spaans.
  Bovendien kun je van hieruit alle mooie plaatsen gemakkelijk bereiken.
  En dan die prachtige Kerstshow, het is hier heerlijk!

  1. Hi Theresa.
   Voor ons geldt hetzelfde. Na 15 jaar gaan we ook in malaga stad wonen. Vind je het goed om even contact uit te wisselen?

   Gr
   Robert

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken