skip to Main Content
Koning aanwezig bij opening nieuwe vliegveld Murcia
Archieffoto

Koning aanwezig bij opening nieuwe vliegveld Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Koning Felipe VI zal op 15 januari als het vliegveld Corvera in Murcia geopend wordt aanwezig zijn. Het gaat om het nieuwe vliegveld dat na vele jaren eindelijk het oude voormalige militaire vliegveld San Javier zal gaan vervangen. Het Corvera vliegveld begint met 3 luchtvaartmaatschappijen en 12 bestemmingen, waaronder België.

Eindelijk is het zover en is het jarenlange wachten op het nieuwe moderne (en veel te dure) vliegveld van Murcia voorbij. Op 15 januari zal het Aeropuerto Internacional Región de Murcia (AIRM) in gebruik worden genomen en dat zal meteen ook goed gebeuren met de aanwezigheid van de Koning van Spanje.

Met het nieuwe vliegveld in Corvera zal Murcia een directe concurrent gaan worden voor het Alicante-Elche vliegveld, helemaal wat betreft de Britse vliegtuigpassagiers die doorreizen naar de kustplaatsen of de Manga del Mar Menor of Cartagena.

De beheerder van het vliegveld is Aena die hoopt per jaar tenminste 3,5 miljoen passagiers te verwelkomen in de nieuwe installaties. In de krant valt te lezen dat het vliegveld zo’n 40% goedkoper is om op te vliegen wat interessant is voor luchtvaartmaatschappijen.

Verbindingen

Het vliegveld van de Costa Cálida zal hoofdzakelijk verbonden worden met Britse en Ierse vliegvelden zoals Londen-Stansted, Londen-Luton, Manchester, East Midlands, Birmingham, Leeds-Bradford en Dublin via Ryanair.

EasyJet zal het vliegveld van Murcia verbinden met Londen-Gatwick, Londen-Southend en Bristol.

TUIfly zal vliegen tussen Murcia en Brussel-Charleroi en Antwerpen.

Er zijn naast de eerder genoemde maatschappijen ook andere luchtvaartmaatschappijen die interesse hebben getoond in vluchten vanaf en naar het nieuwe vliegveld van Murcia.

Zo willen Vueling (Naar Barcelona), Norwegian (Scandinavische landen), Aerlingus (Ierland), Volotea (naar Asturië) en Jet2 (bestemmingen nog onbekend) ook routes gaan vliegen vanaf de tweede helft van 2019.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Voor ons is het dichter dan SAN Xavier en hoeven we de betaalautostrade niet meer te nemen , ik hoop dat alles goed gaat want ik vertrek op 16 januari dus de dag na de opening !

  2. Voor deze regio is het zeer belangrijk dat toeristen er naar toe kunnen vliegen. Nu nog goedkopere vluchten er naar toe. Hopelijk gaan prijsvechters er ook op aan vliegen.

  3. Afgezien van het weggegooide geld dat die luchthaven kost en heeft gekost voor die paar vluchten, heb er ook niets aan. Volgens mij alleen Belgen en misschien Zuid Nederland.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken