Vanaf 7 januari winteruitverkoop in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Vanaf 7 januari winteruitverkoop in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Traditiegetrouw begint op 7 januari na de Kerst en Driekoningen periode de winteruitverkoop in Spanje. Gedurende jaren waren er op de televisie beelden te zien van gestresste koopjesjagers die uren voor de deuren van de El Corte Inglés warenhuizen wachten om daarna als eerste naar binnen te kunnen. Tegenwoordig is dat minder het geval en vinden er praktisch het hele jaar kortingen plaats.

De “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos) op 7 januari en eindigen in Spanje ergens eind februari of half maart en soms zelfs nog later. Voor de winkeliers is de winterkorting periode een van de belangrijkste van het land waarbij de hoogste omzetten worden gemaakt.

Net zoals bij de zomeruitverkoop (1 juni tot 31 augustus/half september) worden de ramen van winkels volgehangen met posters en borden met daarop de tekst “rebajas” en de typische percentages tussen de 30% en 80%, afhankelijk van de weken.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de wintermaanden en zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.

Andere kortingsperiodes

Naast de winteruitverkoop (7 januari tot eind februari/half maart) heeft Spanje ook een traditionele zomeruitverkoop (1 juli tot eind augustus/half september) en de laatste jaren ook steeds meer de andere kortingsdagen afkomstig uit het buitenland, de “Black Friday” (rond 23 november) en “Cyber Monday” (rond 26 november). De data van deze laatste twee Amerikaanse kortingsdagen hangen af van de thanksgiving.

Ga naar de inhoud