skip to Main Content

Gitarist Gary Moore in Estepona overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ESTEPONA – (Else Beekman) De voormalige gitarist van rockgroep Thin Lizzy werd op zondag 6 februari dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Estepona. Gary Moore was op vakantie in de Zuid-Spaanse kustplaats. Hij was zich aan het voorbereiden op zijn tournee gebaseerd op het grote succes van zijn album Old New Ballads Blues, waarop een mix te horen was van blues, klassieke muziek en originele nummers. De beroemde rockgitarist overleed aan de gevolgen van een hartaanval, zo concludeerden Spaanse artsen.

De vriendin van de gitarist trof hem zondag om vier uur ’s ochtends bewusteloos aan in een suite van het Kempinski Hotel in Estepona aan de Costa del Sol. Het verhaal dat hij zou zijn gestikt in zijn eigen braaksel na het drinken van overvloedige alcohol leek al vreemd omdat Moore al twintig jaar in rustiger vaarwater zat.

De linkshandige Moore leerde rechtshandige gitaar spelen en ontwikkelde een unieke stijl. Hij speelde samen met rocksterren zoals George Harrison. De Noord-Ierse muzikant begon zijn carrière bij de Ierse band Skid Row, voor hij lid werd van Thin Lizzy in het begin van de jaren zeventig.

De voormalige bandleden van Moore gaven aan in shock te zijn van het nieuws omdat hij zo’n robuuste en gezonde vent was. Tot nu toe is de doodsoorzaak nog niet bekend. Gary Moore werd 58 jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend