skip to Main Content

Port Aventura opent deze zomer een nieuw kinderpark: Sésamo Aventura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Nog voor deze zomer, zo rond begin april, wil het pretpark Port Aventura hun nieuwste aanwinst, een 12 hectare groot kinderpark, openen. De naam zal Sésamo Aventura zijn gebasseerd op de ook in Spanje populaire Barrio Sésamo oftewel Sesamstraat. Port Aventura zal in totaal zo’n 12 miljoen euro investeren in het project wat op een gebied van 12 hectare komt te staan, pal naast het gebied Polinesia.

Naast de beende Sesamstraat personages die rond zullen lopen op het nieuwe kinderpark, zullen er ook veel nieuwe attracties en shows komen, alles gerelateerd aan de televisieserie en exclusief voor kinderen. Op het centrale plein in het Sésamo Aventura zal de Magic Tree komen, een magische boom waar kinderen naar hartenlust kunnen inklimmen en de geheimen van de boom kunnen ontdekken. Met het Monorrail Airport kunnen de kinderen in vliegtuigjes over het gebied vliegen om alles vanuit de lucht te bekijken. De Tami Tami achtbaan zal voor veel spanning en wellicht enkele tranen zorgen terwijl de kinderen in de Jet Sky in een gigantische vis kunnen klimmen om rond te draaien over het water van Sésamo Aventura.

In The Towers kunnen de kinderen zelf beslissen tot welke hoogte ze willen gaan of de kleine Port Aventura-gangers kunnen op het Loco Loco Tiki vliegend tapijt een zweefvlucht maken. Ook kunnen de kinderen op tractoren rijden, speciale Magic Bikes beklimmen en naar hartenlust spelen in de speelruimtes waar veel videospelen te vinden zullen zijn. Al met al, veel plezier voor de kinderen.

Om het feest compleet te maken wordt er tevens een podium gebouwd in de vorm van een amfitheater waar diverse shows te zien zullen zijn, uiteraard met de vrienden van Sesamstraat. Uiteraard zullen er ook restaurants komen waar de kinderen kunnen eten en zijn er winkels waar de Sesamstraat figuren te koop zullen zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend