skip to Main Content
Voorstel in Spanje om fietsers verplicht met helm, verzekering en kenteken te laten rijden

Voorstel in Spanje om fietsers verplicht met helm, verzekering en kenteken te laten rijden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

fietsers3MADRID – De voorzitter van de Verkeersveiligheid en mobiliteit raad in Spanje heeft een voorstel gelanceerd waarbij hij vindt dat fietsers, en dan met name in steden, verplicht een helm moeten dragen, een verplichte verzekering moeten afsluiten en zelfs een kenteken moeten krijgen. Hij vraagt om een wijziging in de Spaanse verkeerswet omdat fietsers in steden steeds meer risico’s voor de veiligheid van voetgangers en ander verkeer zijn.

De voorzitter van de verkeersveiligheid en mobiliteit van het Internationaal Instituut voor Politieke Wetenschappen heeft deze donderdag gewaarschuwd voor het immer toenemend aantal fietsers in de Spaanse steden en de eventuele veiligheid. Mede vanwege het ontbreken van fietspaden op veel plaatsen mogen/moeten fietsers of op de stoep fietsen of op de weg. Dit levert vaak risicovolle situaties op waarbij gewonden kunnen vallen.

Zo wil hij dat fietsers verplicht een helm moeten dragen, ongeacht de leeftijd, om zo hoofdletsel te voorkomen in het geval van een ongeval. Daarnaast vind hij dat fietsers in steden (en wellicht het hele land) een verplichte aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten om eventuele kosten van ongevallen te dekken. Om de herkenbaarheid van de individuele fietser duidelijk te maken zouden fietsers daarnaast een soort van kenteken moeten krijgen.

Fietsers moeten daarnaast net zoals alle andere weggebruikers beter de verkeerssignalen respecteren en ook stoppen als het stoplicht op rood staat of als er sprake is van een eenrichting straat – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken