skip to Main Content
Politie gaat snelle verkoop van entreekaarten U2 concert in Madrid onderzoeken

Politie gaat snelle verkoop van entreekaarten U2 concert in Madrid onderzoeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Net zoals de woordvoerder van de Spaanse regering geloofd ook de Spaanse politie niet dat alle entreekaarten voor het concert van U2 op 20 en 21 september dit jaar binnen slechts enkele minuten verkocht werden. De politie vermoedt dat er achter deze ultra snelle verkoop een mogelijke fraude zit vanwege de wederverkoop of doorverkoop van de entreekaarten tegen veel hogere prijzen.

Het is niet de eerste keer dat iets soortgelijks gebeurd in Spanje maar dit keer gaat de politie er serieus onderzoek naar doen. Hoe is het mogelijk dat de 16.000 entreekaarten voor het U2 concert op 20 en 21 september in het WIzink stadion in Madrid binnen enkele minuten waren uitverkocht. Een dergelijk ritme van verkoop zou een website laten crashen meent men dus men vreest dat er meer achter zit.

U2 zou in eerste instantie alleen op 20 september een concert geven maar dat was zo snel uitverkocht dat de organisatie besloot er nog een concert aan vast te plakken op 21 september. De 16.000 kaarten voor dit tweede concert gingen afgelopen vrijdag om 10 uur via o.a. ticketmaster in de verkoop en om 10.10 uur waren er geen entreekaarten meer te krijgen.

Op sommige websites zijn reeds entreekaarten tegen verkoopprijzen tussen de 200 en 500 euro verschenen via de zogenaamde doorverkoop of in het Spaans “reventa”. Deze wederverkoop kaarten waren overigens al voor de verkoop begon afgelopen vrijdag op diverse websites te vinden. Enkele dagen voor de verkoop op vrijdag kon men al kaarten in de voorverkoop bestellen.

De woordvoerder van de Spaanse regering Íñigo Méndez de Vigo heeft inmiddels aan zijn collega, de minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido gevraagd om deze zaak te onderzoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ach, ik woon in België, Aartselaar, vlakbij “Tomorrowland”. Wilde ook een ticket bestellen, geen kans gehad. Nochtans hadden de bewoners van de nabije dorpen voorrang.
    Boeken via internet, ???? stel mij veel vragen hierbij.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken