skip to Main Content
Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s
Mercadona.es

Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het was al eerder bekend dat Mercadona in navolging van o.a. de Lidl in Spanje bijna alle plastic boodschappentassen gaat vervangen voor papieren tassen. Mercadona wil voor mei dit jaar dat alle meer dan 1.633 winkels van de Spaanse supermarktketen alleen nog maar papieren tassen aanbieden in plaats van de traditionele plastic tassen.

Bij veel Mercadona winkels in Spanje is de aankondiging bij de kassa al te zien dat er vanaf een bepaalde datum overgeschakeld wordt van plastic naar papieren boodschappentassen.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Mei

Vanaf februari gaat men echter in heel Spanje de plastic boodschappentassen vervangen voor de papieren tassen. Voor mei moeten alle 1.633 Mercadona supermarkten nog maar een paar mogelijkheden hebben wat betreft materiaal om boodschappen in te vervoeren.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Lidl Spanje

De Lidl in Spanje is sinds januari van dit jaar al plasticvrij wat betreft de boodschappentassen. De Lidl was daarmee de eerste supermarkt in Spanje waar men bij de kassa geen plastic boodschappentassen meer aantreft.

Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tassen verkocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
  1. Heb eens onenigheid gehad aan de stand fruit – groenten omdat ik wegerde een plastic handschoen aan te doen, ook met de leiding. Ook als je 1 stuk fruit of groente (bloemkool of prei) neem moet je een plastic zak van 0,50×0,35 nemen welke veel te groot is. Nu plak ik het ticket op het fruit of groente. Tenslotte eet ik die appel zelf op.
    Ben geboren in 1933 dronk van de pomp het pompwater uit de put niet ver van de aalput was, boterham op grond werp ik niet weg at het op nu nog. Moet niet verder vertellen hoe het vroeger was, ik moet geen injecties, zoals tetanos etc…alle groenten – vlees zit in plastic verpakkingen ! Dit moeten ze EERST aanpakken.

  2. Plastic verminderen prima maar het is allang te laat. Vrijwel alles is al verziekt door al dat plastic en wij eten al geruim wat jaren ook al van die micro deeltjes in ons voedsel. Je krijgt je eigen rotzooi dus ook gewoon terug.

  3. Waarom zijn ze nog niet op het idee gekomen om de (verpakkings) dozen beschikbaar te stellen zoals in vele supermarkten in Nederland?

  4. Leuk als het even regent en jij daar loopt met je papieren tasje, hoppa alles op de straat. Op youtube staan wel de nodige filmpjes 🙂 Je kunt beter gewoon zo´n herbruikbare tas kopen voor 50 cent. Ik heb er altijd een paar in de auto liggen.

  5. Daar zijn ze ook mee bezig want we kwamen in de Mercadona in benicassim (castellon) papieren en bamboe bakjes tegen waar de lasañas in zitten ipv de plastic bakjes die je tegen komt in de Mercadona in de provincie alicante waar wij naartoe gaan. Dus ze zullen aan het overschakelen zijn, alleen blijft het natuurlijk een bedrijf met de oorsprong in Valencia en beginnen de wijzigingen altijd eerst daar en gaat het dan door in de rest van het land

  6. Dat stelt allemaal weinig voor want men is niet consequent. Als ik daarna tomaten zie verschijnen in dikke plastic doorzichtige bakjes wat vroeger niet het geval was, dan gaan we er echt niet op vooruit. Zolang ik nog grote en dikke plastic verpakkingen voor de piza’s vindt is alles alleen maar gericht op mooie marketing berichten en meer niet. En ga zo maar door.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken