Search
menu
Search

Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s

Oeps ... foto ontbreekt!

Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het was al eerder bekend dat Mercadona in navolging van o.a. de Lidl in Spanje bijna alle plastic boodschappentassen gaat vervangen voor papieren tassen. Mercadona wil voor mei dit jaar dat alle meer dan 1.633 winkels van de Spaanse supermarktketen alleen nog maar papieren tassen aanbieden in plaats van de traditionele plastic tassen.

Bij veel Mercadona winkels in Spanje is de aankondiging bij de kassa al te zien dat er vanaf een bepaalde datum overgeschakeld wordt van plastic naar papieren boodschappentassen.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Mei

Vanaf februari gaat men echter in heel Spanje de plastic boodschappentassen vervangen voor de papieren tassen. Voor mei moeten alle 1.633 Mercadona supermarkten nog maar een paar mogelijkheden hebben wat betreft materiaal om boodschappen in te vervoeren.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

096d54b28a8e248627a742292effa399
Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

e9ccb362e82aa63b5a8d796099ef1da3
Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

5c5688f18bc5c4874c0cca1c52c2caca
Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Lidl Spanje

De Lidl in Spanje is sinds januari van dit jaar al plasticvrij wat betreft de boodschappentassen. De Lidl was daarmee de eerste supermarkt in Spanje waar men bij de kassa geen plastic boodschappentassen meer aantreft.

Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tassen verkocht.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?