Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s

Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s
Beeld: Mercadona.es

Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het was al eerder bekend dat Mercadona in navolging van o.a. de Lidl in Spanje bijna alle plastic boodschappentassen gaat vervangen voor papieren tassen. Mercadona wil voor mei dit jaar dat alle meer dan 1.633 winkels van de Spaanse supermarktketen alleen nog maar papieren tassen aanbieden in plaats van de traditionele plastic tassen.

Bij veel Mercadona winkels in Spanje is de aankondiging bij de kassa al te zien dat er vanaf een bepaalde datum overgeschakeld wordt van plastic naar papieren boodschappentassen.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Mei

Vanaf februari gaat men echter in heel Spanje de plastic boodschappentassen vervangen voor de papieren tassen. Voor mei moeten alle 1.633 Mercadona supermarkten nog maar een paar mogelijkheden hebben wat betreft materiaal om boodschappen in te vervoeren.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Lidl Spanje

De Lidl in Spanje is sinds januari van dit jaar al plasticvrij wat betreft de boodschappentassen. De Lidl was daarmee de eerste supermarkt in Spanje waar men bij de kassa geen plastic boodschappentassen meer aantreft.

Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tassen verkocht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.