Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s

Voor mei geen normale plastic tassen meer bij alle Mercadona’s
Beeld: Mercadona.es

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het was al eerder bekend dat Mercadona in navolging van o.a. de Lidl in Spanje bijna alle plastic boodschappentassen gaat vervangen voor papieren tassen. Mercadona wil voor mei dit jaar dat alle meer dan 1.633 winkels van de Spaanse supermarktketen alleen nog maar papieren tassen aanbieden in plaats van de traditionele plastic tassen.

Bij veel Mercadona winkels in Spanje is de aankondiging bij de kassa al te zien dat er vanaf een bepaalde datum overgeschakeld wordt van plastic naar papieren boodschappentassen.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Mei

Vanaf februari gaat men echter in heel Spanje de plastic boodschappentassen vervangen voor de papieren tassen. Voor mei moeten alle 1.633 Mercadona supermarkten nog maar een paar mogelijkheden hebben wat betreft materiaal om boodschappen in te vervoeren.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Lidl Spanje

De Lidl in Spanje is sinds januari van dit jaar al plasticvrij wat betreft de boodschappentassen. De Lidl was daarmee de eerste supermarkt in Spanje waar men bij de kassa geen plastic boodschappentassen meer aantreft.

Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tassen verkocht.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Heb eens onenigheid gehad aan de stand fruit – groenten omdat ik wegerde een plastic handschoen aan te doen, ook met de leiding. Ook als je 1 stuk fruit of groente (bloemkool of prei) neem moet je een plastic zak van 0,50×0,35 nemen welke veel te groot is. Nu plak ik het ticket op het fruit of groente. Tenslotte eet ik die appel zelf op. Ben geboren in 1933 dronk van de pomp het pompwater uit de put niet ver van de aalput was, boterham op grond werp ik niet weg at het op nu nog. Moet niet verder vertellen… Lees verder »

Nooit telaat al was het maar voor volgende generatie.

Plastic verminderen prima maar het is allang te laat. Vrijwel alles is al verziekt door al dat plastic en wij eten al geruim wat jaren ook al van die micro deeltjes in ons voedsel. Je krijgt je eigen rotzooi dus ook gewoon terug.

Waarom zijn ze nog niet op het idee gekomen om de (verpakkings) dozen beschikbaar te stellen zoals in vele supermarkten in Nederland?

?

Leuk als het even regent en jij daar loopt met je papieren tasje, hoppa alles op de straat. Op youtube staan wel de nodige filmpjes 🙂 Je kunt beter gewoon zo´n herbruikbare tas kopen voor 50 cent. Ik heb er altijd een paar in de auto liggen.

Groot gelijk ik heb er steeds een in al mijn handtassen en komen dikwijls van pas.

Daar zijn ze ook mee bezig want we kwamen in de Mercadona in benicassim (castellon) papieren en bamboe bakjes tegen waar de lasañas in zitten ipv de plastic bakjes die je tegen komt in de Mercadona in de provincie alicante waar wij naartoe gaan. Dus ze zullen aan het overschakelen zijn, alleen blijft het natuurlijk een bedrijf met de oorsprong in Valencia en beginnen de wijzigingen altijd eerst daar en gaat het dan door in de rest van het land

Is top laten we allemaal met papieren verpakkingen beginnen net als vroeger minder troep en verruilingen.

Dat stelt allemaal weinig voor want men is niet consequent. Als ik daarna tomaten zie verschijnen in dikke plastic doorzichtige bakjes wat vroeger niet het geval was, dan gaan we er echt niet op vooruit. Zolang ik nog grote en dikke plastic verpakkingen voor de piza’s vindt is alles alleen maar gericht op mooie marketing berichten en meer niet. En ga zo maar door.

Gewoon niet kopen en zelf maken zo gebeurd

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.